L'OPOSICIÓ

El PP comença amb la concertada el marcatge al PSOE

Gamarra no descarta mobilitzacions al carrer per defensar l'educació concertada

undefined50969054 graf1019  madrid  18 11 2019   la vicesecretaria de pol tica191118143415

undefined50969054 graf1019 madrid 18 11 2019 la vicesecretaria de pol tica191118143415 / Rodrigo Jimenez

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El PP ja està agafant les mesures a l’oposició i ha vist una oportunitat de començar amb el marcatge després de les declaracions de la ministra d’Educació en funcions, Isabel Celaá, sobre les escoles religioses. La titular va assegurar dijous que la llibertat d’ensenyament no significa que els pares i mares puguin escollir un centre concertat, finançat en part pels diners públics. Celaá va voler remarcar que l’article 27 de la Constitució no assenyala que els progenitors puguin escollir un centre que s’adapti a les conviccions religioses i morals, sinó només que els alumnes tinguin accés a aquestes assignatures. Un dia després la ministra va assegurar que les famílies «no tenen res a témer», perquè el PSOE, va afegir, sempre ha defensat l’educació concertada.

Després d’aquest episodi protagonitzat per la ministra en el congrés d’Escoles Catòliques, aquest cap de setmana els conservadors van preparar dues reunions per a aquest dilluns a la seu de Génova per posar el focus en aquest assumpte. Primer, a les 10.00 hores, el president del PP, Pablo Casado, ha reunit els consellers d’Educació del PP dels governs autonòmics i, a la tarda, s’ha vist amb representants de les entitats concertades. A les dues trobades ha assistit també la vicesecretària de Política Social de la formació popular, Cuca Gamarra, que ha assegurat que el seu partit no descarta acudir als tribunals o sortir al carrer per defensar l’educació concertada, la de titularitat privada, però finançada amb recursos públics, i garantir la llibertat d’elecció de les famílies.

Notícies relacionades

Per Gamarra, les declaracions de Celaá han generat «moltíssim nerviosisme i alarma entre les famílies que defensen el dret de poder triar quina educació volen per als seus fills». Un dret que, segons la dirigent popular, no li correspon «ni a l’Estat, ni a Pedro Sánchez ni a la ministra Celaá» i que «ningú pot usurpar». 

El PP ha anunciat que presentarà una «ofensiva» parlamentària presentant mocions al Congrés, al Senat, a ajuntaments i a comunitats autònomes en defensa de la llibertat educativa. Els ‘barons’ territorials de la formació, com ara Juanma Moreno, Fernando López Miras, Isabel Díaz Ayuso i Alfonso Fernández Mañueco, han recriminat al Govern de Pedro Sánchez el seu «atac» a l’educació concertada.