Arrimadas accepta el repte i diu que Cs «va desorientar» els seus votants

La portaveu assumeix problemes de comunicació en les estratègies

zentauroepp50968124 arrimadas del dia191118125929

zentauroepp50968124 arrimadas del dia191118125929 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Inés Arrimadas va confirmar aquest dilluns que està disposada a donar la batalla per succeirAlbert Rivera i assumir les regnes de Ciutadans en una «situació difícil», després de l’enfonsament en les eleccions generals. La portaveu dels taronges sap que, almenys fins ara, és la favorita i es va mostrar confiada a ser elegida en el congrés extraordinari que la formació celebrarà el pròxim mes de març.

Arrimadas, que ha crescut políticament al costat de Rivera i no se li coneix cap disconformitat amb l’estratègia seguida pels taronges, es veu «forta i valenta» per convèncer els seus companys de partit que és la millor candidata possible. «Crec que tinc el recolzament, no sé si unànime, perquè és pretenciós, però absolutament majoritari, però hem de complir uns terminis», va declarar en una entrevista a Antena 3. «Aquest partit és democràtic i farem primàries», va continuar. Oficialment, els terminis per presentar-se (entorn de la segona quinzena de febrer) es concretaran en un consell general que se celebrarà el pròxim 30 i en què es tancarà tot el calendari fins a la primavera, composició de la gestora inclosa. 

La política liberal va mostrar el seu desig que «hi hagi canvis en el partit» després que caigués de 57 a 10 escons el 10-N i perdés 2,5 milions de vots. Arrimadas va admetre errors de comunicació i va dir amb alleujament que almenys no van ser de «programes» o de «valors», perquè això és més difícil de «corregir». Segons la seva opinió, Ciutadans no va saber explicar «prou» que Pedro Sánchez no tenia cap intenció d’arribar a un pacte després de les generals d’abril ni tampoc, després, al setembre es va entendre que plantegessin in extremis una abstenció per «desbloquejar Espanya». «Hem pagat una cosa que en política no es pot fer: desorientar el teu votant», va afirmar.

Notícies relacionades

Segons Arrimadas, el secretari general del PSOE encara està a temps de «rectificar» i pactar amb el PP i Ciutadans un Govern de constitucionalistes. Si no ho fa, obtindrà el ‘no’ dels deu diputats, va ratificar. Hores després, José Manuel Villegas, secretari general, va insistir que no comptin amb ells si Sánchez insisteix a «pactar les polítiques econòmiques amb els populistes i les territorials amb els separatistes». 

En una roda de premsa a la seu, se li va plantejar a Villegas si coincidia amb el vicepresident de la Junta d’Andalusia, el dirigent taronja Juan Marín, en què havia sigut un «error» no abstenir-se amb Sánchez a l’abril. Va respondre que el comitè permanent «no havia fet aquest debat» i que, en tot cas, l’abstenció del seu grup no era suficient per a la investidura del socialista.