protesta contra la sentència del procés

283 identificats i 18 detinguts pels talls a l'AP-7 i a l'AVE

Els fets es remetran a la Fiscalia de l'Audiència Nacional com a ampliació de les diligències que ja se segueixen contra Tsunami Democràtic

zentauroepp50878500 desalojo191113100657

zentauroepp50878500 desalojo191113100657 / RAFAEL MARCHANTE

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les forces de seguretat espanyoles i franceses van identificar 283 persones per participar en les mobilitzacions convocades per la plataforma de Tsunami Democràtic i protagonitzar talls a l’AP-7 i a les vies de l’AVE a Girona dimarts i dimecres d’aquesta setmana.

Fonts del comitè de seguiment de la situació a Catalunya han informat Efe del balanç de la intervenció policial durant els incidents delsComitès de Defensa de la República (CDR), especialment a l’AP-7; a la frontera de la Jonquera, tant al costat espanyol com al francès, i s les vies de l’AVE a Bàscara, també a Girona. Uns fets que els Mossos d’Esquadra, en el cas de Bàscara, i la Guàrdia Civil, pels talls a l’autopista, remetran a la Fiscalia de l’Audiència Nacional com a ampliació de les diligències que ja se segueixen contra Tsunami Democràtic.

En total, 18 persones van ser detingudes, 17 d’elles, dimarts. D’aquestes, 15 van ser arrestades per la policia francesa, que a més en va identificar dues més en el desallotjament de la Jonquera-el Pertús. En aquesta actuació, els Mossos van detenir dues persones més i en van identificar un centenar; per la seva banda, la Guàrdia Civil va requerir la documentació a 170 persones i va elaborar un atestat per desordres públics que va remetre al Jutjat número 4 de Figueres. Mentrestant, dimecres, els Mossos i la Policia Nacional van intervenir en el desallotjament de l’AP-7 a Girona. 

Per part de la Policia Nacional es van identificar 52 persones i 20 d’elles van ser denunciades penalment en un atestat que es va remetre al Jutjat de Guàrdia de Girona i 26 més van ser denunciades administrativament per infracció a la llei de seguretat ciutadana. Aquell mateix dia, els Mossos van identificar 16 persones, totes elles denunciades penalment per desordres públics.

Notícies relacionades

Segons les mateixes fonts, dimecres, dia 13, els Mossos van intervenir per evitar l’intent de tallar les vies de l’AVE a Bàscara i van identificar 13 persones, així com el cotxe d’una filla del president de la Generalitat, Quim Torra. A Salt, van ser identificats dos nebots del president català. Tots els identificats van ser denunciats per temptativa de desordres públics davant un jutjat de Figueres.

A més d’aquestes actuacions, els Mossos també van detenir dimecres a Badalona una persona d’extrema dreta que va participar en una agressió el 16 d’octubre al passeig de Gràcia de Barcelona entre col·lectius d’ideologies contràries. Aquest cos de seguretat va identificar aquell dia dues persones durant els talls del vespre a l’avinguda de la Diagonal de la capital catalana.