SEQÜELES ELECTORALS

Casado va parlar amb Rivera i Abascal després del 10-N i obrirà una interlocució abans de constituir-se les Corts

El PP recorda que també va trucar a Sánchez, però aquest no li va contestar: «Parlarem amb els que ens agafin el telèfon»

undefined50767194 madrid 06 11 2019  pol tica   pablo casado  partido popular 191106230533

undefined50767194 madrid 06 11 2019 pol tica pablo casado partido popular 191106230533 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder del PP, Pablo Casado, ja va parlar la mateixa nit electoral de les generals amb el llavors president de Ciutadans, Albert Rivera, i amb el president de Vox, Santiago Abascal. A partir d’ara, el PP obrirà una interlocució amb els representants dels grups parlamentaris abans que es constitueixin les Corts el 3 de desembre, segons han informat Europa Press fonts de la direcció nacional de la formació.

Casado també va telefonar diumenge a la nit al cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, que es va limitar a fer un justificant de recepció dilluns per WhatsApp sense tornar la trucada al president del PP. Just un dia després, el líder del PSOE firmava un preacord amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, per intentar formar un Govern de coalició.

Fonts del PP han confirmat a Europa Press que la nit electoral Pablo Casado va trucar tant a Sánchez com a Rivera i Abascal. Amb els dos últims sí que va conversar, però «no va aconseguir que el primer li contestés».

Les mateixes fonts consultades afegeixen que «en els pròxims dies, com és natural, hi haurà una interlocució amb representants delsgrups parlamentaris abans que es constitueixin les Corts el pròxim dia 3». Això sí, ja avancen que hi haurà una interlocució amb aquells que els «agafin el telèfon».

Enuig amb Sánchez

A les files del PP no ha ocultat el seu enuig per l’actitud de Sánchez, a qui recorden que les formes en política també són importants. Casado ja va dir dimarts, després del Comitè Executiu, que el secretari general del PSOE ha tancat amb el pacte amb Podem la porta a «qualsevol col·laboració» amb els populars, perquè ha triat «radicalitzar» el Govern.

Notícies relacionades

El PP està obert a mantenir aquesta interlocució amb els grups abans de la constitució de les Corts i, per tant, no es tanca a veure’s amb el de Vox. De moment, «no hi ha data» per a una reunió amb Santiago Abascal, afegeixen les mateixes fonts.

Aquest dijous, el president de Vox ha revelat que es reunirà «pròximament» amb el líder del PP per valorar els resultats de les eleccions generals. «Si Casado vol presentar-se a la investidura, parlarem», ha dit Abascal en una entrevista a EsRadio, recollida per Europa Press, en la qual ha insistit que Vox no recolzarà ni s’abstindrà per a la formació de cap opció de Govern en què participi el PSOE.