multes previstes

Interior espera la notificació de França sobre els detinguts a la Jonquera

Buch els xifra en 15 però França eleva aquest total a 18

Els Mossos han arrestat dues persones més

bandera-joancastro

bandera-joancastro

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat aquest dimarts que esperen que les autoritats franceses concretin la «situació jurídica» dels manifestants que han sigut detinguts per la Gendarmeria durant el tall de la zona fronterera de la Jonquera.

Buch ha xifrat els «detinguts o retinguts» en quinze persones, tot i que França ha elevat aquest total fins a 18, i ha confirmat que els Mossos d’Esquadra han detingut també dues persones: a un manifestant per «agressió» a un agent de la policia catalana i a un camioner, per «posar en risc» els manifestants.

Notícies relacionades

Després que la Gendarmeria francesa ha desallotjat els manifestants en direcció a Espanya, els Mossos els han anat desplaçant pels laterals de l’AP-7, sense que s’hagin produït incidents, ha explicat el titular d’Interior. Paral·lelament, ha afegit, la policia catalana ha fet un cordó entorn dels vehicles que tallaven l’autopista, per procedir a la seva retirada, i als qualspreveuen multar.

Ha explicat que la relació entre la policia catalana i la francesa ha sigut la d’«algun treball operatiu», i que en cap cas han rebut ordres del Ministeri de l’Interior, ja que la competència és de la Generalitat.