ELECCIONS GENERALS

La mare d'un dels condemnats d'Altsasu aconsegueix escó al Congrés

Bel Pozueta, cap de llista d'EH Bildu per Navarra, assegura que anirà a Madrid «a exigir justícia i democràcia»

zentauroepp46668167 alsasua190123134723

zentauroepp46668167 alsasua190123134723 / FERNANDO ALVARADO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La cap de llista d’EH Bildu al Congrés per Navarra, Bel Pozueta, ha destacat que acudirà a Madrid com a diputada a «exigir justícia i democràcia» i s’ha compromès a representar a la Cambra baixa «la veu de la Navarra feminista, d’esquerres i euskaltzale». Pozueta és mare d’un dels condemnats per la baralla amb dos guàrdies civils a Altsasu (Navarra)Altsasu.

La candidata d’EH Bildu, que a l’abril no va aconseguir escó i aquesta vegada sí, ha agraït davant dels dirigents i simpatitzants que s’han reunit aquest diumenge a la seu de la coalició a Pamplona per seguir l’escrutini electoral el recolzament rebut i l’‘auzolan’ realitzat per aconseguir-ho.

Segons la seva opinió, la ciutadania «ha entès perfectament que teníem un repte molt important per a tot Navarra, que estem lluitant contra de les injustícies i que anirem a Madrid a exigir justícia i democràcia». «Això és el que entre tots hem aconseguit», ha asseverat.

Segons ha indicat, «era molt important portar al Congrés la veu de la Navarra feminista, d’esquerres, ‘euskaltzale’ i que lluita pels drets». I s’ha compromès a «estar amb els diferents organismes perquè plantegin les seves necessitats, a informar i a continuar treballant per aconseguir una Navarra més justa i que s’acosti al que és la democràcia».

Presos i refugiats 

En aquest punt, ha dedicat unes paraules a «la gent que no ha pogut votar aquí a Navarra per raons molt diferents, però sobretot als homes i dones que són a la presó i als refugiats que no poden viure a Euskal Herria».

Notícies relacionades

Ha recordat Pozueta que «fa tres anys quan estava esmorzant va passar davant de casa meva una persona que anava encaputxada» i ha remarcat que al cap d’una hora «es va començar a concretar la gran injustícia que hem viscut a Altsasu i que estem vivint encara».

«Jo sé que ara Adur, Jokin, Iñaki, Julen... Ens estan veient i també per a ells tot això que hem aconseguit i una gran abraçada», ha exposat la diputada electa d’EH Bildu, que ha conclòs el seu discurs destacant: «Ho hem aconseguit». «Si no volien tassa, hem aconseguit cinc tasses», ha dit Pozueta, amb referència alscinc escons obtinguts per la coalició abertzale al Congrés.