CAMÍ DE LES URNES

Sánchez tanca a Barcelona la campanya més catalana

A excepció del CIS, cap de les altres enquestes li auguren un augment dels escons que sí que pronostiquen per a Vox i el PP

zentauroepp50807472 pol sanchez191108214358

zentauroepp50807472 pol sanchez191108214358 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez acomiada a Barcelona la campanya més centrada en Catalunya. Diumenge es decidirà com li surt l’arriscada aposta de repetir les eleccions abans que pactar amb Unides Podem.

excepció del CIS, cap de les altres enquestes li auguren un augment d’escons que sí que pronostiquen per aVox i el PP, que s’entreveuen com els dos grans beneficiats per la repetició electoral. Al principi des del PSOE es calculava que podrien pujar dels 123 actuals fins a la frontera dels 140. Llavors calculaven que es parlaria més de crisi econòmica, del ‘brexit’ i que no seria un monotema de Catalunya, un assumpte que pensaven que també els reforçaria, en contra del que està passant. Ara consideren que tot i que es quedessin gairebé amb els mateixos escons el panorama seria totalment diferent, ja que la resta dels partits haurien d’abandonar les actituds de bloqueig per no anar a unes terceres eleccions.

Notícies relacionades

Com l’abril, el president en funcions ha intentat no cometre errors, però ha tingut un parell d’ensopegades que el poden penalitzar:l’embolic amb el federalisme en el seu programa del PSOE i, sobretot, el de la fiscalia i Carles Puigdemont. Des de les files socialistes valoren que aquest últim contratemps tampoc els costarà tants vots i ho atribueixen al cansament del final de campanya en què Sánchez ha multiplicat les seves entrevistes per intentar frenar l’auge de Vox. En aquest últim tram, el líder del PSOE ha tornat a atiar el fantasma dels ultres per mobilitzar els seus votants. En aquest sentit la preocupació a la Moncloa és que si es produeixen incidents a Catalunya això acabi de fer pujar l’extrema dreta a les urnes.

En mes i mig, Sánchez ha estat cinc vegades a Catalunya: tres actes de precampanya, un durant la campanya i una visita fugaç després dels incidents al carrer. El PSC ha viscut una campanya anòmala. No només perquè hagi durat una setmana i perquè la sentència del procés ho hagi esquitxat tot. Sinó també perquè no ha pogut comptar amb la seva cap de llista, Meritxell Batet, que ha estat de baixa per problemes de salut i que tampoc ha pogut estar present a l’últim míting. Miquel Iceta ha assumit el pes de la majoria dels actes.