Iglesias confia a resistir per forçar la coalició

Anticipa que Sánchez no podrà mirar al PP amb un Podem fort

Colau crida a l'«amor» entre espanyols i catalans i es guanya l'aplaudiment més gran

undefined50807020 iglesias191108210208

undefined50807020 iglesias191108210208 / JON NAZCA

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general de Podem no s’ha cansat de repetir, una vegada i una altra, que les coses no surten a la primera, que s’ha de perseverar, i ell en vol donar exemple. Així, Pablo Iglesias confia a sortir reforçat del 10-N per mantenir el pols a Pedro Sánchez i forçar una coalició que va resultar impossible en les negociacions estiuenques. Per aconseguir-ho, el líder morat ha posat en dubte el progressisme del president del Govern en funcions i ha mirat d’alçar-se com l’única opció possible per tirar endavant un Executiu d’esquerres.

La recerca d’un acord entre Sánchez i Iglesias després del28-A  no va arribar a bon port, però el candidat d’Unides Podem sembla no resignar-s’hi. Des que va anunciar la repetició dels comicis no ha deixat d’insistir en la necessitat d’obtenir un bon resultat a les urnes per evitar el «pla» que, diu, està orquestrant el secretari general dels socialistes: pactar una «coalició tova», un acord d’investidura, amb el PP, utilitzant la qüestió catalana com «l’excusa ideal», i buscant el recolzament dels conservadors en polítiques econòmiques.

«Està mirant de seduir la dreta», va sentenciar Iglesias, aquest divendres a Madrid davant de més de 5.000 persones, col·locant el cap de l’Executiu al centre de la diana, una vegada més. Després d’una campanya electoral en la qual no ha desistit en el seu intent per demostrar l’acostament de Sánchez als populars, Iglesias va insistir que al PSOE li serà molt més difícil buscar un pacte amb el PP si hi ha la possibilitat de tirar endavant un Govern progressista: «Si nosaltres estem forts el dia 11-N, no n’hi quedarà més remei, perquè si estem forts la militància del partit socialista no els perdonarà mai que governin amb la dreta». «Feu que els fracassi el pla», va concloure. 

Catalunya, en campanya

Notícies relacionades

El líder morat, que va pujar a l’escenari del pavelló número u d’IFEMA al ritme de la banda sonora de Pirates del Carib, va estar envoltat pel seu nucli més dur i, entre ells, va tenir especial protagonisme Ada Colau, l’alcaldessa de Barcelona i líder d’En Comú Podem. Amb Catalunya en campanya després de la sentència del procés, a Unides Podem s’han escarrassat per mostrar-se com els únics que defensen el diàleg per resoldre el conflicte català davant de la duresa i les mesures repressives que critiquen de la resta de forces.

«Som més les que ens estimem, perquè alguns volen confrontar-nos amb discursos d’odi i davant els discursos d’odi hem de reivindicar més que mai l’amor com a sentiment més revolucionari de tots», va sentenciar Colau en una de les intervencions més aplaudides de la militància. «Venim aquí a reivindicar l’entesa, el feminisme davant la testosterona, venim a reivindicar l’empatia», va recalcar la regidora catalana abans de presentar Iglesias com l’«únic» candidat que va deixar sense arguments els partits independentistes, que s’escuden en la falta de diàleg de l’Estat espanyol per apostar per la unilateralitat.