Operació Judes

Rivera demana a Sánchez «cessar Torra» per ser l'«artífex» dels CDR

El líder de Ciutadans acusa el president en funcions de «posar en escac» l'entrega de Puigdemont

zentauroepp50782746 madrid 06 11 20129 sociedad entrevista al tecnologo enrique 191107093918

zentauroepp50782746 madrid 06 11 20129 sociedad entrevista al tecnologo enrique 191107093918 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest dijous al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que tingui «coratge», apliqui la Constitució i «cessi» el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè, al seu judici, les declaracions dels membres dels autodenominatsComitès de Defensa de la República (CDR) detinguts en l’operació Judes demostren que és l’«artífex»de l’actuació d’aquests grups separatistes.

Així ho ha exigit Rivera durant la seva participació en els ‘Desayunos informativos’ d’Europa Press, fent referència a les revelacions del sumari de l’esmentada operació policial. «Els comandos separatistes estan assenyalant directament Torra com a artífex», ha proclamat, recordant que als dirigents de Ciutadans gairebé se’ls «mengen» quan van començar a defensar aquesta tesi fa mesos, denunciant que no «és normal» que des d’un govern autonòmic es treballi cada dia per «destruir l’Estat».

Rivera ha lamentat la passivitat del Govern de Sánchez davant d’aquesta situació i l’ha desafiat a aplicar la Constitució a Catalunya, perquè ho considera «una obligació moral i política». «En la vida cal tenir coratge, coratge és el que ve del cor; a mi el que em surt del cor, i d’altres llocs també, és aplicar la Constitució per garantir l’estabilitat», ha etzibat, i ha remarcat que és «inviable» que Torra segueixi al capdavant de la Generalitat.

Contra les paraules de Sánchez sobre la fiscalia

Però segons el seu parer, Sánchez no va cessar el president català perquè no pot, ja que és el seu «soci» a la Diputació de Barcelona i en 44 municipis catalans i, a més, el va portar a la Moncloa votant a favor de la moció de censura que va treure Mariano Rajoy de la Presidència del Govern. No obstant, ha insistit al cap de l’Executiu que trenqui els seus pactes amb Junts i s’assegui a la taula amb els constitucionalistes, perquè «els assumptes d’Estat no es resolen amb els que volen destruir l’Estat».

Rivera ha acusat aquest dijous el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, de «posar en escac» l’entrega de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont a Espanya per les seves declaracions sobre la fiscalia. «Amb el desafiament separatista, una relliscada com la de Sánchez ens surt molt cara», perquè Puigdemont «ho aprofitarà, farà victimisme per les seves paraules, desprestigiarà la feina de fiscals i jutges», ha declarat. 

Notícies relacionades

El líder de Cs ha afirmat que Sánchez ha intentat «grapejar i apuntar-se la feina dels fiscals» i de «tants funcionaris que s’estan jugant el tipus per defensar la democràcia a Catalunya». Segons el seu parer, ha posat «en escac la feina de tot un Estat» per «una facècia» en una entrevista. «Vostè no és el rei Sol», li ha dit a Sánchez, a qui ha retret que pretengui ser «la fiscalia, el Tribunal Constitucional, el Suprem, el CIS i TVE». «Ho vol ser tot. Ningú ha degradat la independència de les institucions en tan poc temps», ha afegit.