eleccions generals

Puigdemont proposa a ERC i la CUP un sol «grup parlamentari de la república catalana» al Congrés

L'expresident català desenvolupa en un escrit la proposta de la candidata de JxCat, Laura Borràs, en el debat de TV3

zentauroepp50417553 former catalan premier currently in exile carles puigdemont 191018092741

zentauroepp50417553 former catalan premier currently in exile carles puigdemont 191018092741 / KURT DESPLENTER

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident català i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha proposat a ERC i la CUP formar junts el «grup parlamentari de la república catalana» alCongrés dels Diputats, amb llibertat de vot i repartiment de temps d’intervenció en funció dels resultats de cada formació.

Puigdemont secunda i desenvolupa així la idea que ja va plantejar la candidata de JxCat Laura Borràs en el debat de candidats a TV3, i ho fa en un escrit que firmen també els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí. 

«Els partits independentistes poden situar el nombre de diputats del sobiranisme republicà proper al 50% o per sobre», afirma la missiva, en la qual Puigdemont justifica la seva petició en què les generals constitueixen «una oportunitat extraordinària» per a l’independentisme.

Notícies relacionades

En el grup parlamentari hi hauria «llibertat de vot dels diferents col·lectius representats», i recordarien «els temps d’intervenció i de control parlamentari en funció de la representativitat que cada candidatura obtingui».

La idea parteix de la impossibilitat de pactar una llista conjunta independentista, com volia JxCat, per la negativa d’ERC i de la CUP. Després de les eleccions d’abril, com ja va passar en l’anterior legislatura, els diputats postconvergents es van integrar al grup mixt, davant de la impossibilitat de formar-ne un de propi.