euroordres reactivades

La justícia belga deixa en llibertat sense fiança però amb mesures cautelars Puig i Comín

El jutge els imposa les mateixes mesures que va aplicar a Puigdemont fa dues setmanes

SLQ03. BRUSELAS (BÉLGICA), 12/02/2019.- (De izq a der) Los exconsellers catalanes y dirigentes independentistas Antoni Comin, Lluis Puig y Meritxell Serret participan en una manifestación convocada este martes en el barrio europeo de Bruselas (Bélgica) contra el juicio para determinar la responsabilidad penal de los doce dirigentes independentistas catalanes que ha comenzado en el Tribunal Supremo español. EFE/ Stephanie Lecocq

SLQ03. BRUSELAS (BÉLGICA), 12/02/2019.- (De izq a der) Los exconsellers catalanes y dirigentes independentistas Antoni Comin, Lluis Puig y Meritxell Serret participan en una manifestación convocada este martes en el barrio europeo de Bruselas (Bélgica) contra el juicio para determinar la responsabilidad penal de los doce dirigentes independentistas catalanes que ha comenzado en el Tribunal Supremo español. EFE/ Stephanie Lecocq / STEPHANIE LECOCQ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un jutge d’instrucció belga ha deixat aquest dijous en llibertat sense fiança, però amb mesures cautelars, els exconsellers de la Generalitat de Catalunya fugits a Bèlgica Toni Comín i Lluís Puig, segons han manifestat ells mateixos a la sortida de la Fiscalia de Brussel·les. Després de la compareixença d’avui, encara no s’ha fixat data per a la vista en un jutjat de primera instància a la Cambra de Brussel·les.

Notícies relacionades

Segons l’opinió de Simon Bekaert, un dels advocats a Bèlgica, és possible que es reagrupin les tres euroordres cursades pel jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena, aquestes dues i les del’expresident Carles Puigdemont.Carles Puigdemont.

Comín està reclamat per suposada sedició i malversació en la causa del procés, i Puig, només per malversació.