Álvarez de Toledo exigeix la imputació de Torra en l'operació Judes

La candidata popular assegura que Sánchez sap qui s'amaga darrere del Tsunami

El PP porta a la JEC els actes previstos durant la jornada de reflexió d'aquest dissabte

jcarbo47377279 cayetana alvarez de toledo190318182334

jcarbo47377279 cayetana alvarez de toledo190318182334 / Victor Lerena

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat aquest dijous que el president de la Generalitat, Quim Torra, «ha de ser investigat en qualitat d’imputat» després de donar-se a conèixer el sumari de l’operació Judes en el qual un dels acusats afirma que planejaven tancar-se al Parlament amb la seva complicitat. «Estic segura que acabarà sent cridat a declarar en qualitat d’investigat», ha postil·lat, tot i que per la seva condició d’aforat hauria de ser citat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i no per l’Audiència Nacional.

En una roda de premsa en l’Agència Catalana de Notícies, la popular ha apressat «psiquiatres» a Catalunya perquè «s’està arribant a nivells d’una degradació política, institucional, civil, moral i fins i tot a una degradació mental». Álvarez de Toledo ha proclamat que «l’independentisme va començar als 70 com a terrorisme, el que va ser Terra Lliure, i després va intentar convertir-se en un moviment de masses insurreccionals». «La meva pregunta és si tornaran ara passet a passet al principi, a aquesta justificació de la violència», ha resolt.

El Tsunami, a la JEC

D’altra banda, ha anunciat que el partit portarà aquest dijous davant de la Junta Electoral Central (JEC) quatre recursos –un per província– contra els actes que prepara el Tsunami Democràtic per a la jornada de reflexió d’aquest dissabte. «Un pícnic festiu, reunint-se un grup d’amics, no seria un delicte electoral, però un intent de sabotatge a les escoles sí», ha afirmat, i ha assegurat per justificar el seu escrit que «són propaganda independentista, anticonstitucionalista i clarament un desafiament a la jornada electoral»; en resum, «actes de campanya antidemocràtica». 

Preguntada per a qui dirigirà la denúncia, ja que el Tsunami Democràtic s’arrecera en l’anonimat, ha derivat l’encàrrec a la JEC i ha carregat durament contra el president en funcions, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de saber però no voler dir qui hi ha darrere d’aquest nou actor sobiranista, perquè creu que «es trobin darrere alguns amics, futurs socis i presents socis i aliats» del seu Govern. 

Notícies relacionades

Així mateix, ha assenyalat que el candidat del PSOE «treballa per al pròfug Puigdemont» arran de les seves declaracions intuint possibles ingerències de l’Executiu a la fiscalia. «La seva frase és fal·laç, perquè el Govern no pot donar instruccions concretes als fiscals, pot donar orientacions generals; és patètica perquè demostra que per tal de no dir el que ha de dir diu coses que no hauria de dir mai, com que anava a garantir plenament l’ordre públic; i és perillosa perquè serveix de coartada donant estúpidament arguments als que permeten basar la defensa de Puigdemont», ha apuntalat.

Álvarez de Toledo ha receptat «presència i pressupost» per enfortir l’Estat a Catalunya, i ha negat que el PP s’avingui a facilitar una investidura del postulant socialista amb la seva abstenció: «Noens abstindrem amb Sánchez», ha conclòs.