Els espanyols que són a Oceania són els primers a emetre el seu vot per al 10-N

008dacc6-8723-4bf8-979a-4c867ce2bebf-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els espanyols van començar a emetre aquest dimecres el seu vot a Oceania, de cara a les eleccions generals a Espanya del 10 de novembre, i per diferències horàries es van convertir en els primers del món a sufragar.

El cònsol espanyol a la ciutat australiana de Sydney, Manuel Molina, va dir a Efe que Nova Zelanda i, després, Austràlia van ser les primeres a votar al món, al recalcar que aquesta ciutat «és la més vibrant de l’Àsia-Pacífic».

La votació al Consolat espanyol a Sydney va començar amb normalitat, segons va constatar Efe, tot i que algunes persones grans van tenir alguns problemes, perquè no tenien tota la documentació.

«Em falta un paperet que no és important», deia a Efe Francisco Torres, que va arribar a Austràlia fa 58 anys i ha intentat votar sempre en els comicis del seu país, i Francisco García de la Viuda, que sufragava per primera vegada, destacava que era «un dret» poder elegir els seus governants.

Pel la seva banda, la malaguenya Andrea de la Rosa, va afirmar a Efe que des que va arribar a Austràlia ha votat «totes les vegades que he pogut», i la seva amiga, la madrilenya Patricia Gutiérrez, que viu des de fa gairebé 8 anys al país oceànic, va explicar que «molta gent ha mort perquè puguem votar; és el meu deure».

Més de 20.000 espanyols, 11.561 d’ells concentrats a la ciutat australiana de Sydney, estan habilitats per sufragar a Oceania fins divendres per a aquests comicis, que a més permet a aquells que són a Vanuatu i Papua Nova Guinea que ho facin per correu.

Notícies relacionades

Però d’aquests milers només han sol·licitat el vot 903 persones a Sydney, i 644, a Melbourne i Canberra, segons el cònsol Molina.

En el cas de Nova Zelanda, 241 han sol·licitat el vot d’un cens de 1.047 persones, va indicar a Efe Luis Angel Redondo, de la Segona Direcció de l’Ambaixada d’Espanya a Wellington, que va precisar que l’enviament per correu va finalitzar el 5 de novembre.