entrevista al 'diari de girona'

La candidata dels comuns a Girona: «Puigdemont és un 'vivales'»

«Ens estem oblidant que aquesta gent s'ha saltat les lleis», considera Laura López sobre els polítics presos

zentauroepp50759289 pla general de la candidata al senat d en com  podem  rosa l191106140601

zentauroepp50759289 pla general de la candidata al senat d en com podem rosa l191106140601 / Aleix Freixas

1
Es llegeix en minuts

La cap de llista d’En Comú Podem a Girona per a les eleccions generals del 10 de novembre, Laura López, ha aixecat certa controvèrsia entre sectors independentistes per una entrevista publicada al ‘Diari de Girona’ en què afirma, al ser preguntada per si Puigdemont és un líder, que «és un ‘vivales’».

Les declaracions de López sobre la sentència del procés, que qualifica de «molt dura», també han sigut polèmiques: «Ens estem oblidant que aquesta gent es va saltar les lleis. Imagini que en lloc d’aquests ho haguessin fet uns polítics de Ciutadans. ¿Què dirien els que protesten? Posar el focus en la sentència fa que ens oblidem del que va passar. Dit això, crec que aquestes persones haurien de sortir al carrer, que siguin a la presó no ajuda gens». La candidata dels comuns es mostra partidària de l’indult, tot i que, diu, «han de demanar-lo». «L’amnistia seria continuar enganyant la gent», afegeix.

Notícies relacionades

En la mateixa entrevista, la candidata dels comuns a Girona respon amb un rotund «no» sobre si és independentista i que la via unilateral de Torra porta «al desastre». Sobre si està a favor d’un referèndum diu: «Hi ha d’haver una eina que doni resposta a aquesta situació. Potser un referèndum estaria bé, però és complicat triar una pregunta». López considera que l’independentisme «ens ha robat les paraules». «Ara la democràcia és només seva. O l’exili, on anava la gent perquè no la matessin, i ara aquest [amb referència a Puigdemont] ha anat perquè li ha donat la gana.»

López també carrega contra l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (JxCat), que acusa d’«instumentalitzar» el conflicte català. «[Madrenas] acusa dels disturbis no sé quins infiltrats, quan he vist imatges d’ella celebrant que la gent pintés les parets, al seu davant. ¿Això què és? La solució ha de venir del diàleg i també de deixar de fer aquest ús electoralista de tots els actes», sentencia López.