Ponsatí s'entregarà dijous a la policia escocesa

L'exconsellera d'Educació serà detinguda i traslladada al Tribunal del Sheriff d'Edimburg

jregue42890115 catalunya s former education minister clara ponsati arrives 180625125523

jregue42890115 catalunya s former education minister clara ponsati arrives 180625125523 / RUSSELL CHEYNE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

L’exconsellera d’Educació de la Generalitat Clara Ponsatí ha anunciat que dijous, 7 de novembre, s’entregarà a la Policia d’Edimburg (Escòcia) a les 11.30 hores acompanyada del seu advocat, Aamer Anwar, on serà detinguda i transferida al Tribunal del Sheriff d’Edimburg, després de la reactivació de l’ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició.

En un comunicat del despatx d’advocats d’Anwar d’aquest dimarts s’informa que després de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem per l’1-O, l’instructor Pablo Llarena ha dictat una nova ordre de detenció europea per a Ponsatí pel presumpte delicte de sedició en relació amb la seva participació en l’organització de l’1-O.

Segons han indicat, Ponsatí compareixerà a l’Oficina de Policia de St Leonard d’Edimburg a les 11.30 hores –10.30 hora local– amb el seu advocat, on es preveu que sigui detinguda i transferida al Tribunal del Sheriff d’Edimburg per a una audiència que s’espera que comenci a les 15.00 hores, en què el seu equip legal sol·licitarà la llibertat sota fiança.

La defensa de Ponsatí ha assegurat que rebutja el càrrec de sedició, pel qual pot arribar a ser condemnada fins i tot a 15 anys de presó, i han valorat que «més de dos milions de votants catalans creuen que aquesta ordre és un intent sistemàtic de criminalitzar la lluita per la independència».

Dret a un judici just

Els advocats de Ponsatí argumentaran que no tindrà «dret a un judici just a Espanya, on la majoria dels membres de l’anterior Govern ja són a la presó o a l’exili».

Notícies relacionades

Segons al·leguen, es tracta d’un procediment amb finalitat política, i per això la seva extradició seria «injusta i incompatible amb els seus drets humans».

Al comunicat recalquen que Ponsatí està profundament agraïda pel recolzament rebut a Escòcia, Europa i Catalunya, i es mostra decidida a lluitar ja que, als seus ulls, «l’Estat espanyol no podrà aixafar l’esperit del poble català».