El Govern acusa el Rei de «fer política» amb el seu discurs

Budó diu que es podrà votar «amb tota normalitat», però també garanteix les «protestes»

08/10/2019 La consellera Meritxell Budó

08/10/2019 La consellera Meritxell Budó / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El Govern manté una calculada ambigüitat durant la campanya electoral. La portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, garanteix que els catalans podran votar «amb tota normalitat» durant les eleccions generals de diumenge, i els anima a participar en els comicis. Però d’altra banda, també assegura que «tothom tindrà dret a protestar», i no va més enllà quan els periodistes li recorden les advertències del Govern central que pertorbar la jornada electoral és delicte.

En qualsevol cas, el Govern no s’absté de posicionar-se amb els partits que el recolzen quant a la visita reial d’aquests dies. En línia amb la interpretació de JxCat i ERC, que van demanar que s’ajornés l’acte de Felip VI a Barcelona amb motiu dels premis Princesa de Girona, Budó ha assegurat que el Rei es va immiscir en la campanya electoral.

«Lamentem el discurs del Monarca, pren part, fa política en plena campanya i no escolta una bona part dels ciutadans de Catalunya», ha dit. Són els mateixos arguments que els partits independentistes van utilitzar per intentar que aquest discurs, en el qual el Rei va alertar que la violència i la intolerància no tenen cabuda en democràcia, no es produís.

Notícies relacionades

La portaveu del Govern també ha restat importància a les imatges que es van veure fora del Palau de Congressos, on els manifestants van provar d’impedir l’entrada a alguns convidats a l’acte en què participaven el Rei i la princesa Elionor.

«No he vist agressions als assistents a l’acte. Si hi va haver alguna imatge desafortunada la podem condemnar, com sempre ha fet el Govern», ha afirmat.