lamenta la discreció de Casado i Rivera

Esteban retreu el silenci del PP i Ciutadans davant de la proposta de Vox d'il·legalitzar el PNB

El portaveu del Partit Nacional Basc destaca que en el debat electoral no hi hagi hagut propostes dirigides a Euskadi

esteban-congreso

esteban-congreso / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Aitor Esteban, cap de llista del PNB al Congrés per Bizkaia, ha retret aquest dimarts «el silenci vergonyós i clamorós del PP i de Ciutadans, al ser interpel·lats sobre la proposta de Vox d’il·legalitzar el PNB». En declaracions recollides a les xarxes socials, Esteban ha destacat que en el debat electoral televisat d’ahir a la nit entre els candidats dels cinc principals partits no hi va haver «ni una sola proposta dirigida a Euskadi».

Notícies relacionades

«Queda clar que si no hi ha el PNB, no es parla d’Euskadi», ha sentenciat. A més, els ha retret als candidats que no hagin «aportat ni una solució al problema i territorial, i només hagin proposat més mà dura i més càstigs en el Codi Penal».

Per Esteban, resulten «preocupants els anuncis de Pedro Sánchez en matèria d’educació o de regulació de mitjans de comunicació autonòmics que són competències exclusives basques».  Així mateix, ha lamentat «el silenci vergonyós i clamorós del PP i de Ciutadans, al ser interpel·lats sobre la proposta de Vox d’il·legalitzar el PNBd’il·legalitzar el PNB».