DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Cartells anònims a la via pública titllen de «terroristes de la informació» sis periodistes catalans

Xavier Sardà, després de ser assenyalat: «Com deia Kissinger, hi ha problemes que no tenen solució»

zentauroepp50758819 05 11 2019 carteles con amenazas a personas contrarias a la 191105204826

zentauroepp50758819 05 11 2019 carteles con amenazas a personas contrarias a la 191105204826

2
Es llegeix en minuts
Reyes Susín

Cartells amb les fotos de sis periodistes catalans han aparegut enganxats de forma anònima en aparadors d’alguns carrers de Barcelona, en els quals se’ls titlla de «terroristes de la informació al servei de l’Ibex». Xavier Sardà, col·laborador d’EL PERIÓDICO, sent «pena» després de veure’s assenyalat en uns pasquins, juntament amb cinc informadors més, que els exhorten «a quedar-se a Madrid».Xavier Sardà,

«La sensació és desagradable, és una acció molt ‘cutre’», explica a aquest diari Sardà, que afegeix que és necessària «molta paciència perquè vivim una situació aquest últim mes en què s’ha creuat alguna línia vermella i s’ha passat de les paraules als fets». 

«Kissinger deia que hi ha problemes que no tenen solució», es lamenta Sardà al recordar les paraules de l’exsecretari d’Estat nord-americà Henry Kissinger, sobre el conflicte araboisraelià. 

«A Madrid ens diuen independentistes»

El tertulià i analista polític exposa la paradoxa que suposa que «a Madrid ens diguin independentistes. El que jo faig és contemporitzar i explicar que s’ha de comprendre plenament els independentistes».

Als cartells acusen els sis assenyalats de ser uns «sicaris del poder» i de «treballar per a l’Ibex», cosa que provoca un comentari jocós del periodista: «Què més voldria jo que treballar per a l’Ibex». 

La mentida del llaç groc de Ros-Oton

Sardà també es refereix a «la confusió de la veritat i la mentida» que es viu des de fa setmanes i cita el cas de la ‘fake news’ creada pel Govern que va viure dilluns el matemàtic Xavier Ros-Oton a compte del llaç groc que va lluir durant la cerimònia dels premis Princesa de Girona.

A més de la imatge de Xavier Sardà, apareixen les fotografies de Mayka Navarro, periodista de ‘La Vanguardia’; el director d’‘E-notícies’, Xavier Rius; el periodista d’‘OkDiario’ Joan Guirado; la redactora de ‘Crónica Global’ Laura Fàbregas, i la col·laboradora de La Sexta Estefanía Molina.   

Els cartells inclouen comentaris ofensius, com anomenar Xavier Sardà «socialista sectari». També diuen socialistes a Mayka Navarro, Estefanía Molina i Laura Fàbregas, mentre que a Joan Guirado el titllen de «convergent» i a Xavier Rius, d’«exconvergent».

La solidaritat de Sánchez

Notícies relacionades

Aquest dimecres, el cap de l’Executiu i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, s’ha solidaritzat aquest dimecres amb els sis periodistes assenyalats. Sánchez ha començat un míting electoral a Còrdova demanant un aplaudiment per a aquests professionals i ha remarcat com el PSOE és un partit que defensa la llibertat de premsa i d’expressió «a tot el territori» espanyol. «Ens teniu amb vosaltres, periodistes», ha afirmat.

Hores abans ha publicat aquest tuit: