CAMÍ DE LES URNES

Errejón punxa a Barcelona

Menys de 200 persones acudeixen a l'acte central de Més País a Catalunya

zentauroepp50724293 pla americ  del l der de m s pa s    igo errej n  en un acte191103151500

zentauroepp50724293 pla americ del l der de m s pa s igo errej n en un acte191103151500 / Blanca Blay

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha molts actes de petit format en aquesta campanya electoral. Els partits són conscients que, amb l’afartament que hi ha en la ciutadania, el màxim que se li pot demanar a l’electorat és un últim esforç per votar. Però que no es pot esperar que acudeixin en massa als mítings, i menys en ple pont. A tot estirar s’espera més assistència als actes quan venen els primers espases. I de vegades ni això. És el que ha passat a l’acted’Íñigo Errejón  a Barcelona.

Rita Maestre, portaveu de Més País, i Juan Antonio Geraldescap de llista a Catalunya, han començat la seva intervenció donant les gràcies precisament als que havien assistit al CCCB tot i «el pont». L’acte principal de campanya d’Errejón a Catalunya ha concentrat menys de 200 persones, molt lluny del miler que l’esperava el dia anterior al Teatre Olympia de València. Allà van en coalició amb Compromís, mentre que en territori ‘colauista’ no han aconseguit aliats. Errejón va prendre la decisió de presentar-se a Barcelona a últim moment i va tenir problemes per recollir les 5.000 firmes necessàries. Sense infraestructura prèvia, amb menys d’un mes de temps, amb l’incendi de la sentència del procés pel mig i amb un cap de llista català desconegut (de Geraldes només se sabia que havia anat de número dos en la candidatura municipalista de Guanyem Sant Boi al maig) ha hagut d’intentar aixecar una candidatura en un context poc favorable.

Errejón, que ha fet bona part de la intervenció en català, ha reclamat «un últim esforç en favor de la gent treballadora» per lluitar contra el «clima contagiós de desànim, incertesa i decepció». Un ecosistema que regala una segona oportunitat «als senyorets de Vox i del PP». «L’envalentiment de Vox i del PP ve per la irresponsabilitat de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias», ha afirmat.

Notícies relacionades

En la seva intervenció ha repartit dards contra Vox, el PP, el PSOE i Podem. A Cs, en caiguda lliure a les enquestes, ni l’ha esmentat. Al president en funcions li ha retret els seus titubejos programàtics amb amb el federalisme. «El federalisme no té res a veure amb el nacionalisme», ha dit abans de retreure-li la por que té de la dreta en la qüestió catalana. «Sánchez no pot tenir tanta por de la dreta. Necessitem un govern valent, que busqui una solució que passa sí o sí pel diàleg». 

El cap de llista de Més País ha estat precedit per Mireia Mollà, consellera de Compromís, Maestre, i per tres candidats catalans: Berta Ballester, Raimundo Viejo i Geraldes. Aquest últim ha reivindicat que «Més País ha vingut a parar la música i representar, especialment, a Catalunya als que s’han vist marginats, orfes, en els últims temps i a fer una crida als que pensaven quedar-se a casa el 10-N». D’altra banda, Viejo, número tres de la llista, ha marcat que la sortida de la crisi a Catalunya passa per un «més consens que l’últim Estatut per tornar a ser un sol país».