CONTRACTES A DIT

Roldán demana que s'investigui Laura Borràs «si hi ha indicis de delicte»

«Quan no declaren davant del jutge per sedició o desobediència, ho fan per corruptes», afirma la dirigent de Cs sobre els polítics independentistes

lorena

lorena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder de Ciutadans a CatalunyaLorena Roldán, ha demanat que s’investigui la cap de llista de JxCat al Congrés per BarcelonaLaura Borràs, «si hi ha indicis de delicte». La dirigent taronja ha reaccionat així a la informació, publicada aquest divendres per EL PERIÓDICO, que apunta que la fiscalia insta a investigar la candidata postconvergent per contractes a dit.

«Ja ho vam dir fa uns mesos, sembla que és l’estat natural dels polítics separatistes: quan no estan declarant davant del jutge per sedició o desobediència, ho fan per corruptes. Si hi ha indicis de delicte, que s’investigui», ha escrit Roldán en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

La fiscalia ha sol·licitat que el Tribunal Suprem (TS) investigui Borràs pels contractes a dit a un col·laborador quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La jutge de Barcelona que ha tramitat la causa està ultimant, tal com va requerir l’acusació pública fa un mes, la remissió a l’alt tribunal de Madrid de l’exposició raonada sobre els indicis delictius segons la seva opinió existents contra l’aspirant de JxCat.

El TS l’òrgan competent per decidir si investiga o no Borràs per la seva condició d’aforada, estatus que, segons fonts jurídiques, no ha perdut amb la dissolució del Congrés dels Diputats, al pertànyer a la seva diputació permanent.