Laura Borràs (JxCat) afirma que la violència mostra «el conflicte que l'Estat no vol resoldre»

La candidata admet «contradiccions» internes per l'exigència de dimissió de Buch per part de Roger Español

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447

zentauroepp48501820 laura borras rueda prensa190606121447 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) en les pròximes eleccions generals, Laura Borràs, ha afirmat que els disturbis independentistes dels últims dies «continuen mostrant que hi ha un conflicte que l’Estat no vol resoldre políticament. Aquesta és la voluntat del poble de Catalunya, hauria de ser la voluntat de l’Estat, afrontar políticament un conflicte de naturalesa política, mentre es dimiteixi de la política es produiran reaccions de diversa índole».

En una roda de premsa al Parlament juntament amb el portaveu parlamentari Eduard Pujol, Borràs ha sigut preguntada per segona ocasió sobre si, com ha afirmat la líder de l’ANC, Elisenda Paluzie, els aldarulls són positius o negatius per «fer visible» el conflicte a nivell internacional, ha afegit: «El negatiu és que hi hagi un conflicte polític a Catalunya i la dimissió de l’Estat a l’hora de resoldre’l, això és el negatiu».

Notícies relacionades

Quan per tercera vegada Borràs ha sigut preguntada sobre si considera positiva o negativa la violència independentista, la candidata ha afirmat: «Hem condemnat tota la violència, hi ha d’haver un marge per saber què és violència, que són aldarulls, podem utilitzar paraules diverses» i ha afegit: «Denunciem sempre i condemnem sempre tota la violència».

Les contradiccions de JxCat

Borràs ha admès que a JxCat es viuen «contradiccions» que aporten «riquesa», en relació amb l’exigència del cap de llista de la formació postconvergent al Senat, Roger Español, que dimiteixi el conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions independentistes. La candidata ha eludit fer seva aquesta petició de dimissió. JxCat presentarà demà al Parlament la petició d’una comissió d’investigació sobre l’actuació de les diferents policies durant els aldarulls dels últims dies.