Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont, reclama la dimissió de Buch

El líder de JxCat a Badalona, David Torrents, mosso d'esquadra, també càrrega contra la direcció política del cos

zentauroepp43353711 els advocats jaume alonso cuevillas i gonzalo boye a l arrib190219111542

zentauroepp43353711 els advocats jaume alonso cuevillas i gonzalo boye a l arrib190219111542 / N Segura

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

L’advocat de Carles Puigdemont i candidat a les eleccions generals per JxCat Jaume Alonso-Cuevillas s’ha unit el candidat del partit al Senat, Roger Español, a l’hora de reclamar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra durant els disturbis dels últims dies.

Cuevillas ha donat fins i tot a entendre que el relleu de Buch està en marxa: «La gestió està en curs i espero que aviat tinguem canvis. És una gestió pèssima», ha sentenciat sobre això. «Hem de parlar amb el  president perquè adopti mesures», ha subratllat en un acte de JxCat al Museu de Badalona.

Roger Español també ha exigit el cessament del conseller i fins i tot ha revelat converses internes en el partit en les quals li expliquen que «s’estan fent equilibris» i que «el que vindrà serà molt pitjor». Español ha afegit que «quan intenten posar-nos en el marc mental del que passarà després és per fer-nos oblidar el que ha passat. El que ha passat no es pot oblidar, Buch dimissió».

Español ha criticat, a més, «la típica frase que condemnem la violència vingui d’on vingui». «A veure, a veure... ¿vingui d’on vingui?», s’ha preguntat.

El model de la Policia

David Torrents, regidor de JxCat a Badalona i mosso d’esquadra també ha carregat contra l’actuació dels superiors polítics i el «model» policial del qual ha culpat l’exconseller Xavier Pomés, qui, segons la seva opinió, «la va cagar» intentant, ha afirmat, aplicar el model dels antiavalots de la Policia Nacional. Torrents ha afirmat que «la gestió política del cos ha sigut nefasta aquests últims 18 mesos».

Notícies relacionades

Però Torrents ha anat més enllà i ha afirmat que «la violència comença el 17 d’agost [atemptats de Barcelona i Cambrils], no provocada per l’Estat però en part permesa». «Negligida», ha afegit Cuevillas. «Si l’Estat fos independentista, la Policia Nacional, quan van anar a veure l’imam de Ripoll, ja l’haurien detingut. I ho deixo aquí».

Crítiques a ERC

Español ha parlat del «gran problema que tenim amb els Mossos i la Conselleria d’Interior». I ha carregat contra la proposta d’ERC: «Últimament es parla molt del referèndum pactat, amnistia, a aquesta frase només li falta ’Estatut d’autonomia». Ha afegit que «si el llistó és demanar el referèndum pactat i una amnistia, no mereix tot l’esforç que estem fent des dels carrers.