ENTREVISTA A 'INFORMACIÓN'

Casado demana a Sánchez que iniciï els tràmits del 155

El líder del PP demana al president que enviï un requeriment a Torra de compliment de la Constitució

Sobre l'exhumació de Franco, respon: «Sí que lluitaré contra els dictadors que són vius»

zentauroepp50317555 casado valencia191009170529

zentauroepp50317555 casado valencia191009170529 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En una entrevista al diari ‘Información’ d’Alacant, capçalera del grup Prensa Ibérica, el president del PP, Pablo Casado, reclama al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que enviï «immediatament» un requeriment de compliment de la Constitució al president, Quim Torra. «En el moment en què Torra digui que no la compleix, és quan el Govern pot aplicar la Constitució», en relació amb l’activació de l’article 155 de la Carta Magna per intervenir l’autogovern, com el 2017.

En el mateix to desafiador, el dirigent popular, quan li van preguntar sobre si entén que la meitat dels catalans es vol independitzar, compara aquesta voluntat amb la de conduir a 200 quilòmetres per hora o no pagar impostos i adverteix que «si hi ha persones que volen estar en la il·legalitat, s’hauran d’atenir a les conseqüències, com els ha passat els independentistes condemnats» pel Tribunal Suprem.

Catalunya i València

Notícies relacionades

A la pregunta sobre la solució del PP per al conflicte català, Casado respon: «Viure al país més descentralitzat, aquesta és la solució. No hi ha antecedents a Europa», afirma. El dirigent conservador apunta que Catalunya, com la Comunitat Valenciana, necessita un nou sistema de finançament, abordar les llistes d’espera sanitàries i que no hi hagi adoctrinament en l’educació».

Respecte a la recent exhumació del dictador Francisco Franco, Casado afirma: «Ens hem de preocupar únicament pel futur», i evita respondre a si ell hagués mantingut Franco al Valle de los Caídos. «S’ha produït el que la sentència del Tribunal Suprem permetia», es limita a assegurar. I afegeix: «Sí que lluitaré contra els dictadors que estan vius», entre els quals cita els presidents de VeneçuelaCuba i Nicaragua.