VIOLÈNCIA A CATALUNYA

El PP culpa el Govern d'impedir a Casado que visiti la Direcció de Policia de Via Laietana

El líder popular no ha pogut saludar ni tan sols els agents que es trobaven a l'exterior de l'edifici

289 agents han sigut ferits en els disturbis: 154 mossos, 134 policies nacionals i 1 guàrdia urbà

GRAFCAT6398. BARCELONA, 21/10/2019.- El presidente del PP, Pablo Casado (c), acompañado por la portavoz parlamentaria del partido, Cayetana Álvarez de Toledo, el presidente del PPC, Alejandro Fernández (i), y el líder municipal de los populares, Josep Bou (2i), conversa con un mando policial ante las puertas de la Jefatura Superior de Policía de Barcelona, en la Vía Laietana, donde ha acudido para mostrar su apoyo y agradecimiento a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado. EFE/Quique García

GRAFCAT6398. BARCELONA, 21/10/2019.- El presidente del PP, Pablo Casado (c), acompañado por la portavoz parlamentaria del partido, Cayetana Álvarez de Toledo, el presidente del PPC, Alejandro Fernández (i), y el líder municipal de los populares, Josep Bou (2i), conversa con un mando policial ante las puertas de la Jefatura Superior de Policía de Barcelona, en la Vía Laietana, donde ha acudido para mostrar su apoyo y agradecimiento a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado. EFE/Quique García / Quique García (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

El Partit Popular ha responsabilitzat aquest dilluns la Delegació del Govern a Catalunya de canviar de criteri i impedir al líder del PP, Pablo Casado, visitar les instal·lacions de la Direcció Superior de Catalunya, segons han informat fonts de la direcció nacional de la formació. [Segueix les últimes notícies de Catalunya i Barcelona aquí].

El PP ha anunciat aquest dilluns que Casado –després d’assistir a l’Esmorzar Informatiu d’Europa Press a Madrid– es desplaçaria a la Direcció de Policia a Via Laietana per donar el seu recolzament a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat davant els aldarulls violents que s’estan produint als carrers en protesta per la sentència del procés.

Segons l’últim balanç, fins aquest dilluns al matí es comptabilitzaven un total de 289 agents ferits: 154 dels Mossos d’Esquadra, 134 de la Policia Nacional i un de la Guàrdia Urbana.

El PP assegura que tenia permís

Des de ’Génova’ han assenyalat que el PP tenia «permís» de la Delegació del Govern per entrar a la Direcció, però que quan Casado, Alejandro Fernández i Cayetana Álvarez de Toledo han arribat allà no els han permès l’entrada.

Segons les mateixes fonts del PP, ni tan sols els han deixat saludar les forces de seguretat que eren a l’exterior, malgrat que Casado «simplement volia saludar els agents de policia».

El PP considera que aquestes instruccions venen de la Delegació del Govern a Catalunya que al principi no havia posat inconvenient a aquesta visita i després ha canviat d’opinió, segons les mateixes fonts.

El Partit Popular, que ha destacat l’absència del comissari en cap quan Casado s’ha desplaçat a la Via Laietana, ha insistit que la culpa no és dels policies, que només reben ordres, han afegit fonts dels ’populars’.

«La neutralitat política»

El Ministeri de l’Interior ha assegurat aquest dilluns que «se segueix el mateix protocol de sempre» al no autoritzar que Casado visiti aquestes instal·lacions. «Els partits mai han tingut autorització per entrar en direccions o delegacions», han explicat des d’aquest departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska.

I s’ha afegit que les visites no poden interrompre el funcionament diari de les dependències policials i que el protocol obliga a la «neutralitat política».

Abans de la visita a la Direcció, Casado ja ha criticat que no el deixarien entrar i ho ha atribuït que aquest canvi d’opinió podia deure’s al fet que volia visitar aquestes instal·lacions Sánchez, que també s’ha desplaçat a Barcelona aquest dilluns. «Probablement no podrem entrar perquè voldrà entrar ell», ha emfatitzat.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, el president dels ’populars’ ha defensat aquesta visita de Sánchez. «Ens sembla formidable», ha recalcat, per afegir que el seu partit no «està en l’electoralisme» i el que vol és que el Govern d’Espanya visiti els ferits, ofereixi més mitjans per afrontar els disturbis i hi hagi un «comandament únic» per coordinar totes les forces de seguretat.

A començaments d’octubre el líder de Vox, Santiago Abascal, ho va intentar però tampoc va poder accedir a dependències policials a Catalunya. La Guàrdia Civil no el va deixar passar al·ludint a les estrictes normes de protocol i seguretat de l’institut armat.