Discurs

Sánchez Costa (SCC), contra l'independentisme: «Heu convertit Catalunya en un vedat sectari»

Les entitats convocants de la mobilització unionista exigeixen «posar fi a la política d'exclusió» que consideren que practica l'independentisme

27/10/2019 El presidente de Sociedad Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, atiende a los medios de comunicación durante la manifestación bajo el lema ’Por la concordia, por Catalunya: ¡Basta!’, en Barcelona (Cataluña/España) a 27 de octubre de 2019.

27/10/2019 El presidente de Sociedad Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, atiende a los medios de comunicación durante la manifestación bajo el lema ’Por la concordia, por Catalunya: ¡Basta!’, en Barcelona (Cataluña/España) a 27 de octubre de 2019. / Marc Brugat - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha carregat contra els partits i entitats independentistes per convertir Catalunya en un «vedat sectari» i portar una dècada «aixecant murs» contra la convivència. «Des que el nacionalisme va apostar per la unilateralitat i la ruptura, una determinada manera de fer política s’ha imposat a Catalunya», ha declarat el president de SCC en el seu discurs de tancament de la manifestació unionista d’aquest diumenge a Barcelona.

«Els carrers són i seran de tots, no de qui intimida per fer-se’ls seus», ha declarat amb referència a les últimes manifestacions i protestes independentistes, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Un dels arguments centrals del discurs del president de SCC ha sigut l’«exclusió» del debat públic d’una «Catalunya majoritària», que «sempre viatjava en vagó de cua, i que ara vol anar també en locomotora», segons ha afirmat.

Notícies relacionades

Una divisió que ha atribuït exclusivament a les forces independentistes i que ha considerat que ha portat la «decadència» a la societat catalana. «N’hi ha prou de procés, prou de divisió, prou de Torra», ha afirmat l’orador. «President, si prefereix fer d’activista a fer de representant institucional, li diem: president, posi les urnes», ha afirmat, fent una picada d’ullet al discurs de fa anys de l’avui empresonada Carme Forcadell, llavors presidenta de l’ANC.

Sánchez Costa també ha volgut expressar el seu recolzament a la tasca efectuada pels diferents cossos policials aquests dies, especialment a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil. «¡Ningú us expulsarà de Catalunya! ¡No ens deixeu sols!», ha declarat.