ACCIONS REIVINDICATIVES

Calma a la plaça de Sant Jaume després de coincidir constitucionalistes i CDR

Agents dels Mossos impedeixen que els activistes bloquegin els accessos a l'estació de Sants

mi-pelcula-2 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sobre les 14:00 hores un grup de persones afins alsComitès de Defensa de la República (CDR) i constitucionalistes han coincidit a la plaça de Sant Jaume. Un cordó policial ha separat els dos col·lectius. Els primers provenien, en bona mesura, d’una convocatòria dels CDR a l’Estació de Sants. Una hora més tard, després d’uns moments de tensió, però sense incidents destacables, els manifestants independentistes han abandonat la plaça.

Els CDR, que en les últimes hores havien fet diverses crides perquè es tallessin carreteres i dificultar així l’arribada a Barcelona d’autocars que volen manifestar-se amb Societat Civil Catalana (SCC), tenien previst inicialment fer una acció aquest migdia a la Model de Barcelona, coincidint amb l’Openhouse. «Necessitem més gent a la Model perquè comenci la gresca», han escrit a través d’un dels seus canals de Telegram,‘Picnic x República’. Finalment han enviat un altre missatge per convocar els seus seguidors a l’estació de trens de Sants. 

Unes 200 persones van acudir a l’estació i el resultat, en un primer moment, va ser el bloqueig dels accessos. ElsMossos d’Esquadra van reaccionar i minuts després van organitzar un dispositiu. La BRIMO s’ha encarregat des d’aleshores de custodiar els accessos i els viatgers han d’ensenyar els seus bitllets de transport i dir on van en un primer filtre policial. Després de la intervenció dels antiavalots, els manifestants van marxar per unir-se a les persones concentrades a la plaça de Sant Jaume. 

Notícies relacionades

Els seguidors del canal ‘Pícnic x Democràcia’ estaven convidats a fer un ‘pícnic’ al vestíbul de l’estació, a només 10 minuts caminant de la Model. Els CDR ja van ocupar l’antiga presó Model de Barcelona al juliol. Van entrar a la tarda, aprofitant una de les visites que es fan en aquest antic centre penitenciari, i van penjar pancartes en què es podia llegir ‘Som república’ i ‘Llibertat presos polítics’. Els activistes van passar la nit i van decidir desconvocar l’ocupació l’endemà, després de decidir-ho en una assemblea.

.