CARTA AL PRESIDENT

Un sindicat dels Mossos acusa Torra de «deslleialtat»

La USPAC li exigeix que defensi la policia catalana i actuï com «s'espera d'un president democràtic i pacífic»

Insta els serveis jurídics de la Generalitat a personar-se com a acusació contra els detinguts que van agredir agents

c1062a90-9ebd-40bb-a05e-5525ceaf6ac5

c1062a90-9ebd-40bb-a05e-5525ceaf6ac5

2
Es llegeix en minuts

El sindicat independent delsMossos d’Esquadra USPAC ha enviat aquest divendres una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en què l’acusa de «deslleialtat», li retreu la seva falta de confiança cap al cos policial i l’acusa d’utilitzar la policia catalana com a «arma política». La cúpula dels Mossos també ha fet pinya davant dels atacs de Torra.

En una dura carta, la USPAC recorda les agressions que van patir els agents durant els actes violents de la setmana passada a Barcelona, en què els van llançar de pedres, llaunes, còctels molotov o coets, entre altres objectes. «30.000 pedres llançades als Mossos, 30.000 delictes impunes,» remarca. I exigeix a Torra que defensi la policia catalana: «Defensi cada policia ferit amb tots els mitjans que disposi i llavors parlarem de respecte», diu el sindicat.

La USPAC remarca que les agressions a les forces de seguretat estan tipificades com a delictes greus en l’ordenament jurídic, castigats amb fins a sis anys de presó. Per això, li demana a Torra que, «si vol condemnar la violència»,  insti els serveis jurídics de la Generalitat a personar-se com a acusació contra les persones detingudes, algunes ja en presó preventiva i altres en llibertat amb càrrecs: «Això és el que s’espera d’un president democràtic i pacífic», afegeix el sindicat.

«Vigilants davant de caceres indiscriminades»

També li retreuen a Torra que ordenés en el Parlament investigar les actuacions dels Mossos. Insisteixen que el cos dels Mossos ja disposa dels mecanismes necessaris per «sancionar les conductes i els fets irregulars». I l’acusen de «sobreactuar»: «En aquests moments no necessitem una sobreactuació per la seva part ‘ordenant’ sota el paraigua ‘parlamentari’ al conseller d’Interior que iniciï les investigacions internes necessàries per a les actuacions que, segons vostè, no s’han ajustat als criteris establerts i que s’obrin immediatament els expedients necessaris per depurar responsabilitats», diu la USPAC.

Notícies relacionades

El sindicat adverteix, en aquest context, que seran «vigilants» si s’inicia una «cacera indiscriminada»: «Estarem preparats per denunciar qualsevol coacció o prevaricació» ja que la competència per obrir expedients disciplinaris és exclusiva del Director General de la Policia . 

La USPAC afirma que els Mossos d’Esquadra són una «gran família, amb pensaments i ideologies diferents», però que «es respecten, s’ajuden i es recolzen». I conclou: «El cos de Mossos d’Esquadra ja existia abans de la seva arribada [la de Torra]. Era, és i serà una policia democràtica al servei de tothom».