a l'altura del palau de pedralbes

Protestes estudiantils a les universitats catalanes per la sentència del procés

Bloquejats els accessos en algunes facultats de la Universitat de Barcelona

els-estudiants-ja-estan-tallant-lavinguda-diagonal-sentenciaproces-elnacionalcat-naciodigital-324cat-elsmatins-la directa-mondiari-totbcn- / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un grup d’estudiants ha tallat aquest matí l’Avinguda Diagonal en els dos sentits l’altura del Palau de Pedralbes, cosa que està ocasionant dificultats i retencions en l’accés i sortida de Barcelona per aquesta zona sud de la ciutat.

Els estudiants, que coregen consignes a favor de la llibertat dels presos independentistes i contra la criminalització de la joventut, han convocat aquest dijous una jornada de mobilització que culminarà aquesta tarda en una manifestació a la plaça d’Universitat sota el lema «No ens toqueu els joves». Porten una pancarta en la qual es llegeix «Contra la repressió estatal buidem les aules de Diagonal».

La Guàrdia Urbana ha informat que està regulant el trànsit per evitar grans retencions desviant els vehicles perquè evitin el pas per la Diagonal, tot i que els estudiants han començat a caminar i s’estan desplaçant cap al centre de la ciutat. 

No hi ha classe a Farmàcia

Notícies relacionades

La mobilització dels estudiants universitaris ha afectat aquest matí les facultats de Farmàcia i de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB). Un grup d’estudiants ha bloquejat els accessos i no es poden fer classes. A la Facultat d’Econòmiques la situació a primera hora era la mateixa però els universitaris contraris a la protesta han aconseguit entrar després d’una discussió i l’activitat acadèmica, segons fonts de la universitat, es pot fer amb normalitat, igual que la resta d’edificis i campus.

A la UPF no s’han registrat incidències mentre que a la UPC s’ha bloquejat l’entrada de l’escola d’arquitectura. La comunitat educativa està convocada a una manifestació aquest dijous a la tarda en diferents ciutats com Barcelona, Girona, Castelló, Tarragona i Reus.