A 'ESTÀ PASSANT' (TV-3)

Sindicats de Mossos d'Esquadra denuncien Toni Soler per odi i injúries en un gag en què se'ls compara amb «putos gossos»

Magí Modgi acaba el seu esquetx preguntant «¿Qui li torna l'ull a un jove de 22 anys? ¿Els putos gossos de merda?»

tonisoler

tonisoler / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres sindicats dels Mossos d’Esquadra (SPC, SME i Infocatme) presentaran aquest dijous una denúncia per odi i injúries contra el programa de Toni Soler ‘Està passant’, que emet TV-3, per un vídeo en què es compara la policia amb gossos. Els sindicats policials han qualificat la comparació de «vergonyosa», «intolerable» i «inacceptable». Un altre sindicat, FEPOL, demana a TV-3, «la televisió pública de Catalunya», una rectificació.

En el vídeo en qüestió, un dels col·laboradors de Toni Soler, Magí Modgi, dedica la seva intervenció a parlar de gossos. En el seu discurs, il·lustrat amb la imatge d’un gos amb una gorra de policia, Modgi comença advertint que «aquests dies hi ha molts gossos» i que n’hi ha de «molt perillosos, agressius i rabiosos». S’anima afirmant que hi ha «gossos malparits, que creus que estan per protegir-te però et borden, et mosseguen o, encara pitjor, et disparen bales de foam o de goma».

Notícies relacionades

«¿Estem parlant encara de gossos?», pregunta Soler. «De gossos, de gossos», respon. I remata: «¿Qui li torna l’ull a un jove de 22 anys? ¿Els putos gossos de merda?». Al final conclouen que «la culpa no és dels gossos, sinó dels amos», i ho il·lustren amb una imatge del conseller d’Interior, Miquel Buch. 

La denúncia dels Mossos considera que el gag incorre en un «delicte d’odi» i un altre d’«injúries a funcionaris públics amb publicitat». «La llibertat d’expressió no és absoluta i està subjecta a restriccions que es deriven de la protecció d’altres béns jurídics, que inclouen la llibertat i la dignitat de cada persona», afirma citant una sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona del 2018.