CONCENTRACIÓ CONTRA EL PROCÉS

El PSC i el PSOE aniran a la manifestació de Societat Civil Catalana

«Hem d'anar-hi; seria un error deixar-ho en mans del PP i Vox», diuen fonts socialistes

zentauroepp40735164 barcelona 18 10 2017   manifestaci n de societat sivil catal171029174404

zentauroepp40735164 barcelona 18 10 2017 manifestaci n de societat sivil catal171029174404 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC i el PSOE aniran a la manifestació que Societat Civil Catalana ha convocat aquest diumenge a Barcelona sota el títol ‘Per la convivència, per la democràcia, per Catalunya: Stop procés’.

«No podem regalar ni un espai. Hem d’anar-hi; seria un error deixar-ho en mans del PP i de Vox», valoren fonts socialistes, que destaquen que la cita de diumenge «no és la de la plaça de Colón de Madrid», en al·lusió a la manifestació contra Pedro Sánchez del febrer.

La presència socialista en aquesta concentració s’ajustarà, segons expliquen aquestes fonts, a la voluntat expressada pels organitzadors perquè el protagonisme d’aquesta convocatòria sigui de la ciutadania i no dels dirigents polítics. Sánchez no hi acudirà i s’estan ultimant els noms dels representants socialistes a l’acte.

Notícies relacionades

La manifestació vol recollir l’esperit unitari de la que Societat Civil Catalana va organitzar el 8 d’octubre del 2017, una setmana després del referèndum unilateral, en la primera gran concentració de l’unionisme. Aquella va ser la primera ocasió en què el PSC animava la seva militància a acudir a una concentració d’aquesta entitat. A diversos membres del partit els incomodava anar a una concentració en la qual també acudirien partits d’ultradreta, com Vox, que aleshores encara no tenia càrrecs electes. Però la massiva convocatòria i el paper protagonista de Josep Borrell, fins a llavors allunyat de la primera línia política, va fer respirar alleujats els més crítics.

Aquell convuls octubre, els socialistes també van acudir a una altra convocatòria de la plataforma espanyolista, el dia 29. Dos dies després de l’aplicació del 155, Miquel Iceta va encapçalar la marxa juntament amb representants del PP i de Cs. El seu ‘selfie’ amb Xavier García Albiol, Enric Millo i Dolors Montserrat li va valer moltes crítiques des de l’independentisme i dels comuns i, des d’aleshores, els socialistes no havien tornat a acudir a la crida de SCC.