El director general de la Policia advoca pel diàleg a Catalunya

Considera fonamental escoltar-se més en un moment en què «s'intenta soscavar la convivència pacífica» amb l'«excusa» de la sentència del procés

zentauroepp18256115 barcelona 09 02 2012  coche patrulla de la policia nacional 181023085704

zentauroepp18256115 barcelona 09 02 2012 coche patrulla de la policia nacional 181023085704

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, va apel·lar aquest dimarts al diàleg en un moment en què «Espanya s’està enfrontant a un intent de soscavar una convivència pacífica amb l’excusa d’una sentència que és fruit impecable dels recursos previstos en la llei». El responsable policial, que va ressaltar l’actuació que els agents han desenvolupat a Catalunya aquests dies, va destacar que en aquest moment «no s’escolta» prou i va defensar la necessitat d’escoltar el contrari pel que et pot aportar per resoldre conflictes.

Durant la seva intervenció pel Dia de la Policia, amb què es va premiar 30 agents, la majoria d’ells destinats a l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, Bru Piqueras va destacar la importància que es reuneixin el poder judicial i la policia. «Vivim temps d’incertesa on alguns aspiren més al xoc que a la convivència, en els quals l’acció massa vegades venç la reflexió. En els quals massa vegades veiem els altres com a adversaris en comptes de com a companys de viatge. És important que ens escoltem cada vegada més els uns als altres. Hem de dialogar més», va afirmar abans de recordar que«sense llei no hi ha democràcia, ni llibertat».

Prèviament havia dit que ahir va estar a Catalunya amb els ferits. Va recordar que allà «s’han desplaçat nombroses unitats per defensar l’ordre públic i els drets dels ciutadans que pacíficament han volgut expressar una opinió», moment en què va ser interromput per aplaudiments. 

Notícies relacionades

Després de destacar la col·laboració entre cossos, Pardo va recordar que la funció que té encomanada la justícia sempre estarà acompanyada per la policia, que compleix i fa complir la llei, garantia per a tots els espanyols. «La democràcia desenvolupa l’ésser humà, perquè ens obliga a respectar el que no pensa com nosaltres. Una de les seves pedres angulars és la seguretat en la seva perspectiva de protecció ciutadana. Espanya és un país segur i els policies fan el possible perquè sigui així», va afegir.

Per la seva part, el president del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, es va mostrar en deute amb la policia per la seva actuació i va lamentar els danys materials i personals que s’han viscut aquests dies a Catalunya.