CRISI DEL PROCÉS

Torra, al saber que Sánchez no es posa al telèfon: «¡Quins collons!»

«En dies així i ni l'agafen», lamenta el president, gravat des del seu despatx i després de ser informat que a la Moncloa no li respon ningú

collons

collons

2
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, ha tornat a rebutjar una nova trucada del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui des de la Moncloa han citat a condemnar la violència «sense mitges tintes», després d’una setmana de protestes violentes per la sentència del procés.

Després de no aconseguir parlar amb Sánchez aquest dissabte passat i haver-li enviat una carta, Torra ha tornat a telefonar aquest diumenge a Pedro Sánchez, però no ha pogut parlar amb ell perquè des de la Moncloa li han assegurat que estava reunit i que no s’hi podia posar, tot i que provarien de realitzar el contacte més endavant.

Sobre aquest precís moment s’ha fet viral un vídeo emès per TV3, i després difós a Twitter, en el qual s’observa de primera mà la reacció de Torra davant de la negativa de Sánchez de posar-se al telèfon. L’actitud del president i de l’assistent que li comunica que no hi haurà conversa telefònica es nota poc natural i forçada, el diàleg pregunta-resposta sembla fins i tot guionitzat, ja que no és habitual que les càmeres estiguin presents en el dia a dia del despatx del president.

«President, no s’hi posen de moment. Si al llarg del dia poden parlar, ja ens ho diran», informen a Torra, que exclama sorprès: «¿No s’hi posen?»

«És increïble», diu Torra. I el funcionari li diu: «Deuen tenir coses més importants a fer».

«¡Quins collons!», respon finalment Torra, que conclou: «En dies així i ni es posen al telèfon».

Els comentaris al vídeo no s’han fet esperar, coincidint majoritàriament que el vídeo sembla un esquetx d’un programa d’humor. Alguns han comparat el moment amb el programa de sàtira política de TV-3 ‘Polònia’, o han recordat l’espai de José Mota i ‘el Aberroncho’.

Notícies relacionades

Altres tuitaires han recordat el cine d’‘espanyolades’, de les pel·lícules costumistes de Berlanga i fins i tot de l’humor de Gila:

Aquest dilluns, no obstant, Pedro Sánchez ha enviat una carta a Quim Torra en la qual li recorda les obligacions de tot responsable públic: condemnar la violència de forma rotunda; emparar les forces de seguretat que la combaten, i evitar la discòrdia civil. El president considera que Torra, durant aquests dies, no ha fet cap d’aquestes tres coses. A més, Sánchez ha comunicat que aquest dilluns es desplaçarà a Barcelona per visitar els agents ferits en els disturbis violents d’aquests dies i trobar-se amb les Forces i Cossos de Seguretat d’Estat, encarregades de la seguretat a Catalunya.