30 maig 2020

Anar al contingut

Al contraatac

14/10/2019 El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, hace una declaración institucional tras conocerse la sentencia del Tribunal Supremo (TS) sobre el proceso independentista catalán del 1-O, en el Palau de la Generalitat, Barcelona (Cataluna, España), a 14 de octubre de 2019.

David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

L'infiltrat ets tu

Xavier Sardà

El sacramental radical que has format amb els teus cadells 'cremacontenidors' segurament impedeix qualsevol possibilitat d'indult per a aquells que suposadament pretens defensar

En els últims dies, observo que veus infiltrats per tot arreu. Quan alguna cosa no surt bé a la foto, infiltrats a l’acte. Infiltrats entre els que fan cremar la ciutat, infiltrats en la Policia i els Mossos, infiltrats per tot arreu. Com si el caos no tingués a veure res amb tu. Si ens posem conspiranoics, algú podria pensar que l’infiltrat ets tu. Un infiltrat en la política, en el procés, i fins i tot en la basílica benedictina de Montserrat. Que el que dic no és tan atrabiliari ho demostra l’article de la brillant Emma Riverola.

¿I si en realitat ets un infiltrat del CNI per carregar-se el procés? Si fos així, ho estaries fent de primera. Series un agent sense dissimulacions i tan extraordinàriament matusser que ningú sospitaria de tu i no es podria conjecturar la teva doble militància encoberta. Ningú podria suposar que els serveis d’intel·ligència espanyols fitxessin un infiltrat tan negligent. Series l’infiltrat perfecte per carregar-te la convivència, l’economia, la pau social i el teu propi equip. Ni el John le Carré d’‘Un traïdor com els nostres’, vaja.

És evident que els infiltrats heu de dissimular. Frases com aquestes no es poder dir més que com un exercici de duplicitat pròpia d’agent secret: «Els espanyols només saben espoliar», «Fora bromes. Senyors, si seguim aquí uns anys més correm el risc d’acabar tan bojos com els espanyols», «Sobretot, el que sorprèn és el to, la mala educació, la ‘pijeria’ espanyola, sensació d’immundícia. Horrible».

El sacramental radical que has format amb els teus cadells ‘cremacontenidors’ segurament impedeix qualsevol possibilitat d’indult per a aquells que suposadament pretens defensar. La teva policia, els teus socis de Govern i els independentistes amb dos dits de front estan de tu fins al capdamunt. Per a més dissimulació i insensatesa, dius que posaràs les urnes abans d’acabar aquesta legislatura. Ets un infiltrat immillorable.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Mira el que diu l’editorial de ‘Le Monde’: «El sobiranisme català, en lloc d’aprofitar l’oportunitat, ha fet un pas enrere  incendiant carrers i oblidant la seva tradició pacífica.»  Ets més gran que Kim Philby i Garbo junts. Es parla gairebé menys dels polítics presos que de l’ordre públic. Fins i tot els del Tsunami estan pensatius. Fins fa deu minuts els teus socis de Govern t’han rigut les gràcies per mantenir hipòcritament la falsa imatge d’unitat.

Diversos països desaconsellen viatjar a Barcelona, els creuers passen de llarg i altres ciutats espanyoles s’ofereixen per acollir els congressos que no es puguin celebrar aquí. Felicitats, això sí, als centenars de milers de catalans de bona fe que s’han manifestat. Impressionant.