Iglesias: «És una presa de pèl que Sánchez i Torra no vulguin parlar»

El líder de Podem situa la responsabilitat de les càrregues policials en l'esfera política

Sobre el president de la Generalitat assegura que «ho està fent pitjor impossible»

undefined50431348 pablo iglesias191017100149

undefined50431348 pablo iglesias191017100149 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els intents fracassats entre Pedro Sánchez i Quim Torra per entaular una conversa han molestat el secretari general de Podem, que, aquest matí, ha qualificat de «presa de pèl» que els dos presidents «no vulguin parlar»Pablo Iglesias ha criticat durament que el cap de l’Executiu en funcions no respongués a la trucada del president de la Generalitat al·legant que no havia condemnat la violència: «Ningú entén que no parlin, això no va que es caiguin bé o que els vingui de gust parlar, sinó que tenen una responsabilitat institucional». 

En una entrevista a la cadena SER, el candidat d’Unides Podem ha afirmat que Sánchez «ha de guanyar-se el sou» i parlar amb Torra. Contra aquest últim ha dirigit els retrets més durs. «Ho està fent pitjor impossible», ha afirmat Iglesias sobre el president català per afegir que «ningú pot estar satisfet» amb les actuacions de Torra. Uns retrets que se sumen als de la setmana passada quan va dir que «molts independentistes no el poden ni veure». 

Preguntat per les càrregues policials, el líder morat ha volgut traslladar el focus als «responsables polítics» que són els que ordenen les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Segons ha apuntat, tant Mossos d’Esquadra com Policia Nacional «actuen complint ordres dels polítics». No obstant, ha considerat que hi ha certa «preocupació pels informes d’Amnistia Internacional» en els quals s’assenyalen «casos d’ús excessiu de força» per part de la policia a Catalunya.

La solució

Notícies relacionades

Una vegada analitzada la situació actual catalana, la vista està fixada en els següents passos per solucionar el conflicte. Per Iglesias, la resposta és una entesa entre totes les forces polítiques per trobar una via intermèdia. «Totes les forces polítiques i sectors de la societat civil han de dialogar», ha sentenciat abans de remarcar la necessitat d’«una mesa amb totes les formacions polítiques en les quals totes les propostes es posin a sobre de la taula» per veure «si es pot arribar a un punt d’acord».

A més, el candidat morat s’ha mostrat prudent amb aquest «problema polític que és històric» en què es necessita diàleg i no que alguns partits l’utilitzin com «una mina d’or per obtenir bons resultats electorals». Així mateix, ha insistit que cal apostar per la «mesura, la calma, el sentit d’estat, el diàleg polític i la recerca de solucions democràtiques.