El conflicte català

Colau a Sánchez: «El telèfon s'ha d'agafar sempre»

L'alcadessa ha parlat aquest dilluns amb el president del Govern en funcions

zentauroepp50504938 sanchez colau191021103037

zentauroepp50504938 sanchez colau191021103037

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ahir va demanar públicament que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el president Quim Torra s’asseguessin a dialogar, ha explicat aquest dilluns que ha parlat avui amb Sánchez, que s’ha interessat per la situació de la ciutat, i li ha recriminat: «El telèfon s’ha d’agafar sempre», amb referència alsdos intents fracassats de Torra de parlar amb ell.

Així ho ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha insistit: «Mentre el diàleg no sigui possible, demano als dos presidents, Sánchez i Torra, que no escenifiquin la discrepància. Si vols parlar, la manera es troba».

Sánchez, que aquest dilluns arriba a Barcelona, ha comunicat a través d’un tuit el contacte telefònic amb l’alcaldessa:

Notícies relacionades

En el mateix marc de l’entrevista i en la línia del discurs d’ahir, Colau ha sortit en defensa dels joves, en el punt de mira aquests dies pels disturbis a Barcelona i la resta de Catalunya: «No hem de criminalitzar la gent jove que ha sortit al carrer. Entenc la seva frustració i indignació, però, la violència mai és el camí. Els grans objectius requereixen convèncer».

L’alcaldessa també ha explicat que no veu immediata la solució al conflicte polític i social generat a Catalunya després de la sentència, però que espera moviments:  «No aspiro que els pròxims dies tinguem una taula estable de diàleg, però sí que es parli discretament. Si algun polític pensa que la taula no és possible, ha de dimitir».