DISTURBIS DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Quatre persones perden un ull per projectils de la policia a Barcelona

El Servei d'Emergències Mèdiques ha atès un total de 579 persones a tot Catalunya

Tres agents, un de molt greu, estan ingressats com a conseqüència de les agressions

zentauroepp50481947 protestas191020002029

zentauroepp50481947 protestas191020002029 / MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Quatre persones han perdut la visió d’un ull arran de lespilotes de golaofoam disparades pels agents dels cossos policials durant els aldarulls que han tingut lloc des de dilluns passat a Barcelona. Fonts sanitàries han informat que un jove ingressat a l’hospital de Sant Pau és la quarta víctima d’aquests projectils i que s’afegeix als dos ferits de divendres i a un altre que va resultar lesionat a l’aeroport del Prat. [Seguiu les últimes notícies de Barcelona i Catalunya en directe.]

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), d’altra banda, ha atès un total de 579 persones a tot Catalunya.Dels ingressats, una jove que estava en estat molt greu al Vall d’Hebron ha passat a greu (té un traumatisme cranioencefàlic), mentre que ha empitjorat la salut del policia que és a l’hospital de Sant Pau.

Aquest diumenge, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat en una entrevista a l’emissora RAC-1 que s’ha constatat «un canvi de dimensió» respecte al nombre de ferits. Fins aquest dissabte es van registrar un centenar de lesionats per nit, mentre que ahir la xifra es va rebaixar a 14.  Respecte a les persones que han patit una lesió ocular, ha explicat que «mèdicament no es pot corroborar» que aquestes ferides siguin per l’impacte d’una pilota de goma, però va afirmar que «és evident el que està passant aquests dies».

Policies lesionats

Notícies relacionades

Aquest diumengetres agents de la Policia Nacional continuen ingressats en diferents centres hospitalaris de Barcelona com a conseqüència dels aldarulls violents d’aquesta setmana; un d’ells en estat molt greu a l’UCI, un altre greu i un tercer pendent d’operació per diferents fractures.

L’agent que es troba molt greu va patir un traumatisme cranioencefàlic durant els disturbis de divendres de matinada i encara és a l’UCI de l’Hospital Vall d’Hebron, tot i que ha experimentat una certa millora en les últimes hores, segons han explicat a Efe fonts d’aquest cos.