El Govern demana aïllar els violents i que les protestes siguin pacífiques

El gabinet de seguiment es reuneix a partir de les 8 del matí d'aquest dissabte al Palau de la Generalitat i hi haurà compareixences per fer balanç a les 10 del matí i a les 8 de la tarda

zentauroepp46685810 barcelona 24 01 2019 pol tica pleno o ple al parlament para 191019002852

zentauroepp46685810 barcelona 24 01 2019 pol tica pleno o ple al parlament para 191019002852 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern, que aquest divendres a la nit ha reunit el seu gabinet de seguiment de la situació a Catalunya, ha demanat aïllar els grups violents i ha reclamat que la gent es manifesti de forma pacífica.

El gabinet de seguiment, presidit pel president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, s'ha reunit a les 21.00 hores al Palau de la Generalitat, en vista de la cinquena nit d'incidents a Catalunya després de la sentència del procés.

En la reunió han participat el conseller del Interior, Miquel Buch; la titular de Presidència, Meritxell Budó; la consellera de Salut, Alba Vergès, i la de Justícia, Ester Capella.

Fonts de Presidència han explicat que durant la reunió s'han analitzat els greus incidents a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. El Govern ha afirmat que és «imprescindible aïllar els grups violents» i ha reclamat a la ciutadania que participi de forma «cívica i pacífica» en totes les convocatòries i manifestacions.

Notícies relacionades

El gabinet de seguiment es reuneix a partir de les 8 del matí d'aquest dissabte al Palau de la Generalitat i hi haurà compareixences per fer balanç a les 10 del matí i a les 8 de la tarda.

A Twitter, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha reclamat que els avalotadors no «representen» el sobiranisme i ha afegit: «Prou violència, som gent de pau».