PROTESTES

A presó 18 dels detinguts pels disturbis a Catalunya

Una jutge de Tarragona acorda enviar a la presó dos detinguts a Tarragona pels greus incidents

zentauroepp50435076 contenedores2191016230145

zentauroepp50435076 contenedores2191016230145 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / B. González

Amb els 9 nous empresonats aquest dissabte, ja són 18 el nombre de detinguts a qui se’ls ha decretat presó pels greus disturbis d’aquesta setmana en protesta per la sentència del procés. 12 van ser arrestats a Barcelona, tres a Girona, dos a Tarragona i un a Lleida. 

Aquest dissabte, han passat a disposició dels tres jutjats de guàrdia de Barcelona un total de 12 persones detingudes i s’ha acordat presó provisional per a sis d’ells.

A més, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona ha decretat presó per a dos detinguts, mentre que tres detinguts han quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars. Hauran de comparèixer al jutjat cada dues setmanes, se’ls ha retirat el passaport i no podran sortir del país ni acostar-se a menys d’un quilòmetre a manifestacions durant sis mesos. 

Altres empresonats

Un jutge de Lleida ha acordat aquest dijous enviar a presó un dels detinguts pels disturbis de dimarts passat davant la delegació del Govern de Lleida, i un altre jutge a Girona ha decretat presó sense fiança per a uns altres dos detinguts.

Notícies relacionades

El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha ordenat presó sense fiança per a un dels nou detinguts a Lleida que han passat aquest dijous a disposició judicial, acusat dels delictes de desordres públics, lesions i atemptat a agents de l’autoritat. De la mateixa manera, el jutge de guàrdia de Girona, ha decretat al mateixa solució per a uns altres tres detinguts. 

Per als altres vuit detinguts, acusats de desordres, danys i atemptat a l’autoritat, el jutge n’ha acordat la llibertat provisional, tot i que els ha imposat una ordre d’allunyament de 500 metres de la subdelegació del Govern a Lleida, on dimarts passat es van produir diversos disturbis en el marc de les propostes independentistes contra la condemna a la cúpula del procés.