Disturbis a Barcelona

Interior al·lega que no hi havia prou agents per «encapsular» ultres i antifeixistes

La conselleria afirma que els Mossos han pogut evitar l'enfrontament entre els dos bàndols però no l'agressió aïllada a un jove

c7f66f53-ec72-447d-a159-aea284ad4e35

c7f66f53-ec72-447d-a159-aea284ad4e35

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Interior, que dirigeix Miquel Buch, ha al·legat que no hi havia prou agents per «encapsular»els ultres i antifeixistes que es van congregar a la plaça Artós de Barcelona. En un comunicat a última hora de dijous a la nit, la quarta amb disturbis a Barcelona, el departament explica que els Mossos havien d’atendre diverses convocatòries de mobilitzacions a tot Catalunya –a Barcelona, la concentració dels CDR als Jardinets de Gràcia– i que això va impossibilitar aplicar les «estratègies habituals» per encapsular grups antagònics.

Així, relata Interior, els Mossos van optar per evitar que ultres i antifeixistes «poguessin arribar a tocar-se» i quan es van dispersar, els agents els van anar seguint. Els ultres es van divididir en grups més reduïts i es van disseminar pels carrers de l’Eixample. No obstant, un d’aquests grups d’ultres va donar una brutal pallissa a un jove antifeixista.

Interior considera que l’estratègia de control permanent dels Mossos ha impedit que el grup d’extrema dreta pogués arribar als Jardinets, tal com pretenia quan va sortir de la plaça Artós. I que s’ha aconseguit «plenament» que els dos grups no es toquessin. La conselleria afegeix que s’ha impedit una batalla campal i «mals majors». 

Investigació de la pallissa

Notícies relacionades

El departament de Buch sí que ha reconegut que aquesta estratègia «no ha pogut evitar una agressió aïllada a un jove». No obstant apunta que les imatges de la pallissa els han permès obrir una investigació sobre aquest fet i posar a disposició judicial els autors de l’agressió.

Els Mossos han volgut negar «rotundament» qualsevol permissivitat «amb cap de les persones que han mostrat actituds violentes als carrers de Barcelona».