VIOLÈNCIA A BARCELONA

Marlaska: «Aplicarem a l'independentisme violent el Codi Penal amb tota contundència»

Batalla campal a Via Laietana amb almenys 10 detinguts pels disturbis davant la Direcció de Policia

zentauroepp50463368 galeria191018202724

zentauroepp50463368 galeria191018202724 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut al llarg de divendres almenysdeu persones pels disturbis a les portes de la Direcció de Via Laietana de Barcelona Direcció Via Laietana , on grups de radicals han llançat objectes als agents que custodiaven l’edifici, com pedres i petards, i han incendiat contenidors. [Seguiu les últimes notícies de Catalunya, en directe]

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat que són 118 els detinguts fins a les 20.50 hores, moment de la seva compareixença, dels quals quatre són menors i nou estan empresonats. Marlaska també ha anunciat que hi ha 207 agents ferits i que s’han cremat gairebé 800 contenidors.

«Aplicar el Codi Penal»

«Aplicarem a l’independentisme violent el Codi Penal amb tota contundència i a tot l’independentisme que actua fora de la llei també, i els recordo que per als atacs contra l’autoritat, el Codi Penal preveu penes de fins a 6 anys de presó», ha informat Marlaska.

La concentració davant la Direcció de la Policia Nacional ha sigut simultània a la massiva manifestació que ha reunit al passeig de Gràcia de Barcelona milers de persones procedents de les anomenades Marxes per la Llibertat que en els últims dies han recorregut Catalunya en protesta per la condemna als líders del procés.

Incidents al matí

Notícies relacionades

Al matí hi ha hagut càrregues davant la Direcció General després que els estudiants manifestats llancessin ous, llaunes, ampolles i glaçons a la línia policial, integrada només per agents de la Policia Nacional.

A la tarda s’han repetit i agreujat els incidents, i els agents han carregat per dispersar els concentrats.