TALLS I PROTESTES A CATALUNYA

Crida a permetre el pas de «vehicles d'emergència de bombers i sanitaris»

Un sindicat de bombers demana als manifestants que, «malgrat els talls de carrers i carreteres, faciliteu el pas»

zentauroepp50415468 politica 14 10 2019  concentracion y manifestacion en el aer191015213438

zentauroepp50415468 politica 14 10 2019 concentracion y manifestacion en el aer191015213438

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant la imminent vaga general a Catalunya, prevista per a aquest divendres, i en la segona jornada de protestes i mobilitzacions intermitents després de la sentència del procés, tant el sindicat Intersindical-CSC de Bombers de la Generalitat com altres veus particulars dels serveis d’emergència de Catalunya han demanat als manifestants que, «malgrat els talls de carrers i carreteres, faciliteu el pas als vehicles d’emergència de bombers i sanitaris».

Un dels tuitaires, que s’autodefineix com a «arquitecte tècnic i bomber», ha escrit aquest dimarts que «ara mateix» (el tuit és de les 7.54 hores del matí) hi havia un accident i «no havien pogut passar els serveis d’emergències».

Notícies relacionades

Aquesta és la situació que volen evitar els serveis d’emergències que han fet la petició, tot i que el mateix SEM ha assegurat que en els disturbis de l’aeroport d’aquest dilluns i també en la manifestació d’aquest dimarts davant la Delegació del Govern a Barcelona les ambulàncies han atès més d’un centenar de ferits.

Les informacions han sorgit després de les desmentides pel mateix Sistema d’Emergències Mèdiques, que ha negat a Newtral.es una notícia publicada per alguns mitjans de comunicació, que acusaven els CDR d’haver impedit el trasllat del nen de 5 anys que va morir atropellat per una moto aquest dilluns.  Newtral.es informa que tant el SEM com la Guàrdia Urbana han assegurat que van rebre l’alerta a les 13.03 hores i que van arribar a les 13.11 hores. «En aquesta zona i a aquella hora no hi havia cap tipus de tall de trànsit. La Guàrdia Urbana hi va arribar perfectament», han assegurat.