equip antiavalots

La Policia Nacional trasllada a Barcelona el camió que llança aigua

El vehicle no ha sigut utilitzat mai, igual com el dels Mossos, que també l'ha mobilitzat per les protestes després de la sentència del procés

zentauroepp50439347 17 10 2019 imagen del cami n lanza agua de la polic a nacion191017110231

zentauroepp50439347 17 10 2019 imagen del cami n lanza agua de la polic a nacion191017110231 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional compta ja amb el camió que llança aigua de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) per si l’ha d’utilitzar com a dotació antiavalots per fer front als incidents violents que s’estan succeint des que dilluns es va fer pública lasentència del procés, segons han informat a Europa Press fonts policials.

El camió no ha sigut utilitzat encara en els tres dies successius d’aldarulls, els últims ahir a la nit a Barcelona amb el llançament de còctels molotov, àcid i material pirotècnic contra l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra. També s’estan produint setges a infraestructures crítiques com l’aeroport del Prat i contra edificis públics i casernes de la Guàrdia Civil.

El vehicle –comprat l’abril del 2014– no ha sigut utilitzat encara en cap ocasió i es troba en aquests moments al Port de Barcelona, segons confirmen les fonts esmentades.

Entre els experts policials en seguretat ciutadana hi ha dubtes sobre la utilitat d’aquest tipus de camions que llancen aigua, ja que, entre altres qüestions, es requereix un gran nombre d’agents per recolzar-ne el desplegament.

El de la policia catalana, comprat el 1994

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra van mobilitzar ahir el seu camió equipat amb un canó d’aigua antiavalots per si era necessari utilitzar-lo en les manifestacions iniciades contra la Conselleria d’Interior.

El camió amb canó d’aigua dels Mossos / Arxiu

El canó d’aigua dels Mossos llança aigua a pressió per dispersar els disturbis, arriba a una distància d’uns 60 metres i té capacitat per a 3.500 litres. El cos policial mai ha utilitzat el vehicle, que va ser comprat el 1994 i té 6,63 metres de llargada, 3,1 d’altura i 2,4 d’amplada.