PLE DEL PARLAMENT

La CUP afirma que els manifestants no recularan tot i que «es desplegui l'Exèrcit»

Riera celebra que «milers de joves sense present ni futur» surtin al carrer

carles-riera-cup

carles-riera-cup

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els anticapitalistes han evitat de totes totes parlar de «violència» a Catalunya. El diputat de la CUP, Carles Riera, ha agraït als manifestants la seva ocupació dels carrers, que ha qualificat d’«esclat impressionant de mobilitzacions» contra la «repressió» de l’Estat. «La gent no es farà enrere en res per més terrorisme d’Estat i Exèrcit que es desplegui», ha afirmat durant la seva intervenció en el ple extraordinari del Parlament.

«Les autonomies són ja una ficció i la democràcia en aquest Estat és un miratge», ha assegurat Riera des del faristol. El seu diagnòstic sobre els disturbis és que «milers de joves sense present ni futur en el règim del 78 surten al carrer per guanyar-se un futur de dignitat, de drets civils, socials i polítics». 

Segons el seu parer, les manifestacions acullen persones que «van molt més enllà d’independentistes i sobiranistes» mentre l’Estat «es treu la màscara» amb l’enviament d’agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per reforçar el cos de Mossos d’Esquadra «que han provocat presó, tensions i ferits de gravetat». S’ha dirigit a ERC i els ha demanat que rectifiquin i que votin a favor de la compareixença del conseller Miquel Buch per les càrregues policials.

«Absolut fracàs» del Govern

Notícies relacionades

Riera ha dibuixat el Govern de Torra com un mer «gestor de les engrunes» i ha criticat l’«absolut fracàs de la implementació de la república» del que es va autodenominar «Govern efectiu», aquell que es va batejar així després de la impossibilitat d’investir l’expresident Carles Puigdemont.

Els anticapitalistes han tornat a cridar a la «mobilització sostinguda» per «generar un programa reivindicatiu» contra un Estat «autoritari i demofòbic». «La sobirania política i econòmica és un dret irrenunciable que no pot ser moneda de canvi. El guanyarem i només el guanyarem des de la mobilització popular massiva», ha raonat.