Iglesias acusa Torra de «certa incoherència»

El líder de Podem assegura que «molts independentistes no poden ni veure» el president de la Generalitat

Aplaudeix que les forces independentistes «condemnin i rebutgin unànimement» la violència

undefined45422068 madrid  11 10 18 politica  pedro sanchez  presidente del gob191015164425

undefined45422068 madrid 11 10 18 politica pedro sanchez presidente del gob191015164425 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

A última hora d’aquest dimecres, Quim Torra va condemnar la violència a Catalunya hores després d’haver participat en una marxa pacífica que va tallarl’AP-7. Uns fets pels quals ha sigut preguntat el secretari general de Podem i per als qualsPablo Iglesias ha tingut una opinió clara: «És una certa incoherència»

En una entrevista a Antena 3, al líder morat li han preguntat per les paraules de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en les quals assegurava que Torra «sembla més un activista que un president». La resposta d’Iglesias ha resultat contundent. Ha assenyalat «certa incoherència» del cap de l’Executiu autonòmic i ha sentència que «la distància respecte a l’estil de Torra s’aprecia no només en sectors polítics que no pensen com ell», sinó que, a més, té la impressió que «molts independentistes no el poden ni veure».

A més, en una entrevista a Antena3, al candidat d’Unides Podem li han preguntat per les dissensions internes entre els partits independentistes que no es posen d’acord a donar una resposta unànime a la sentència del procés. En aquest sentit, Iglesias ha lamentat que ERC JxCat estiguin «més preocupats d’una agenda política molt específica que del funcionament delsserveis públics». Una tasca que, diu, sí que l’està duent a terme l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

Mossos, Policia i llei de seguretat nacional

Com ja va fer ahir, el líder morat ha qualificat de «bona notícia» la «condemna unànime i el rebuig unànime de la violència» dels líders independentistes. Segons creu, «a ningú, absolutament ningú, li ha agradat» el que ha passat aquestes nits a Catalunya.

Notícies relacionades

A més, ha explicat que després de parlar ahir amb el president del Govern en funcionsPedro Sánchez, i amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha constatat que la col·laboració entre Mossos d’Esquadra i Policia Nacional és «excel·lent». Una cosa que, segons la seva opinió, fa injustificable l’aplicació de la llei de seguretat nacional». Així, ha criticat l’«enorme irresponsabilitat» dels presidents del PP CsPablo Casado i Albert Rivera, respectivament. 

Iglesias insisteix que l’«ordenament jurídic té elements per respondre a qualsevol situació que es doni» i que, per tant, no són necessàries mesures excepcionals de moment. La solució, subratlla, passa per «l’empatia», «la voluntat de diàleg», «la calma», «la mesura» i «la desinflamació».