PLE DE RESPOSTA A LA SENTÈNCIA

Els comuns retreuen a Torra que faci d'activista i no de president

Albiach en demana la dimissió i lamenta el seu «discurs delirant i irresponsable» al Parlament

jregue46231878 albiach bertran190124174951

jregue46231878 albiach bertran190124174951

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns han carregat implacablement contra Quim TorraJéssica Albiach li ha criticat que faci d’activista i no de president. «Si no ho vol fer ho haurà de deixar», ha afirmat per reclamar la seva dimissió després de criticar-lo per fer haver fet al Parlament un «discurs delirant i irresponsable» en el qual ha esbossat el seu nou pla independentista.

Notícies relacionades

Malgrat coincidir a denunciar la «injustícia de la sentència», el discurs d’Albiach ha deixat clar la distància enorme que separa els comuns de l’Executiu per la gestió que està fent de la resolució delTribunal Suprem. La líder dels comuns al Parlament ha clamat contra un Govern «absent». «Fins ahir a la nit no va dir una sola paraula del que passava al carrer. Tres dies callat i vostè ve aquí i fa un discurs delirant i irresponsable que no es correspon amb la realitat del país. Una presa de pèl rere l’altra», ha assegurat. 

Els comuns han incidit en les incoherències mostrades per la Generalitat en els últims dies. «No pot ser que s’enviï la gent a l’aeroport i que després la policia els colpegi», ha apuntat Albiach. «Aquest govern diu una cosa i fa la contrària», ha reblat després de burxar també ladivisió internaque hi ha en l’Executiu de Torra, criticant les contradiccions d’ERC. «Té la virtut de posar d’acord tota l’oposició amb la seva deixadesa de funcions», reprenent que hagués reaccionat abans el president espanyol que el català. Després de carregar també contra l’actitud dePedro Sánchez, ha recordat als independentistes i als socialistes que és temps de diàleg per «buscar sortides polítiques i institucionals. «Reconeguem que estem en un procés que serà llarg i no serà fàcil».