paraules de carmen calb

El Govern confirma l'opció de traslladar Franco en helicòpter: ho farà en els primers dies de la setmana que ve

La data límit per al trasllat és el 25 d'octubre

49224286 59

49224286 59 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, contempla que el trasllat de les restes del dictador Francisco Franco es realitzi en helicòpter, tal com ja va avançar EL PERIÓDICO. D’aquesta manera, l’Executiu pretén realitzar el transport des del Valle de los Caídos fins al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo, evitant qualsevol intent de sabotatge. Calvo també ha confirmat que aquest procés tindrà lloc en els primers dies de la setmana que ve.

«Estem contemplant aquest mitjà de transport perquè incomodem menys a les carreteres la circulació normal i la vida normal dels ciutadans, es fa menys inconvenient per a l’ordre normal», ha argumentat.

La data límit per al trasllat és el 25 d’octubre, però la vicepresidenta ha precisat que en els primers dies de la setmana que ve Franco ja no serà al Valle de los Caídos.

Inhumació amb honors

Notícies relacionades

Quant a la petició que ha realitzat la família que la inhumació es realitzi amb honors, la vicepresidenta ha deixat clar que això seria «contravenir la llei de la memòria històrica». «Han demanat que se li rendeixin honors impropis de l’objectiu de la llei, que diu que no se li retin honors i vagi a una tomba privada», ha assenyalat Carmen Calvo per a qui la família està demanant una cosa que «no és legal».

No obstant, ha defensat l’actuació del Govern a l’assenyalar que mai s’ha tingut la intenció de tenir falta de respecte i escarni amb les restes del dictador, ja que estan protegits pel dret a la intimitat. I ha instat els familiars que facin el que vulguin una vegada que les restes estiguin en un espai privat. «Però en un trasllat públic, amb recursos públics, no», ha conclòs.