després de la sentència de l'1-O

Rufián: cap president de Catalunya ha avalat «mai» la violència

zentauroepp47944913 rufian190429103533

zentauroepp47944913 rufian190429103533 / Elisenda Rosanas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assenyalat aquest dimecres que cap president de Catalunya no ha avalat «mai» la violència i que Quim Torra no és una excepció.  En una entrevista a la cadena SER i a la pregunta si és desobediència civil ocupar l’aeroport del Prat, Rufián s’ha limitat a dir que li sembla «lògic» que la gent es manifesti «després que han posat un segle de presó a líders votats, que han guanyat les eleccions».

Rufián, que no ha volgut entrar en si l’ocupació d’una infraestructura és o no desobediència civil, ha insistit que a ERC no la trobaran mai «criminalitzant el dret de manifestació».

El diputat d’ERC també ha dit que li consta que avui la Generalitat farà una «declaració contundent» arran dels aldarulls ocorreguts a Catalunya perquè «no hi pot haver embuts, ni pal·liatius, no hi ha res que justifiqui la violència».

Interlocució amb altres forces

Sobre la convocatòria d’eleccions, Rufián no ha volgut pronunciar-se perquè no és el seu «negociat» però sí que ha comentat que «sense pressupostos, és molt difícil seguir» i aquest és el tercer any sense pressupostos.

Notícies relacionades

Per Rufián, la solució passa per fer política perquè això no se soluciona amb mà dura ni amb amenaces sinó amb diàleg, amb acord i amb mesura.»

Sobre els interlocutors que hi hauria d’haver en aquest diàleg, Rufián ha dit que ERC no demanarà a ningú que hi sigui o hi deixi de ser però ha reconegut que hi ha actors de fora dels partits, com l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero, que està fent un discurs «molt positiu i molt sa, que ajuda en moltes coses».