COMUNICAT DELS COMITÈS

Els CDR animen a mantenir la mobilització i insten el Govern a trencar amb l'Estat

Asseguren que la sentència «va encendre l'espurna» i la «violència policial ha avivat la flama»

undefined50419990 a protestors raises his fist at police across a burning barr191015234010

undefined50419990 a protestors raises his fist at police across a burning barr191015234010 / Emilio Morenatti

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han fet aquest dimecres una crida a mantenir la mobilització permanent i exigeixen al Govern de la Generalitat i als partits sobiranistes quedesobeeixin la sentència, trenquin amb l'Estat  i facin front comú per «avançar cap a la república».

[Seguiu aquí en directe les últimes notícies sobre la situació a Catalunya després de la sentència del procés]

«Només desafiant l'Estat repressor des de tots els fronts aconseguirem la llibertat del país i dels ostatges», continuen els CDR a través d' un comunicat. També asseguren que l'única violència que s'ha pogut veure les últimes hores és l'exercida per les forces de seguretat de l'Estat i els Mossos, per això demanen la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, i que Policia Nacional i Guàrdia Civil abandonin Catalunya.

Notícies relacionades

«No caiguem en la trampa d'aquells que ens volen desmobilitzar amb el fals argument de la violència», han dit. Els comitès adverteixen que ha començat un «camí de no retorn», amb una «vergonyosa» sentència que «va encendre l'espurna» i una «violència policial que ha avivat la flama». Alerten que han sortit al carrer per quedar-se, i animen a continuar amb la mobilització permanent.» Després de dos anys de repressió, de l'ajornament polític del mandat de l'1-O i de veure com el règim del 78 es reforça sense fre nosaltres ja no puguem més. És just ara quan comencem a poder-ho tot», remarquen.

Durant els incidents de la nit de dimarts, els CDR van respondre a través de les xarxes una interpel·lació del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, a allunyar-se «de totes les actituds violentes».