judici del procés

Iglesias: «Per al PSOE, la sentència d'ahir és l'excusa perfecta per acordar amb el PP»

El líder de Podem preveu una campanya del 10-N centrada en «Catalunya i la mòmia [de Franco]»

Reconeix que no tindria la mateixa posició davant de la sentència si estigués al Govern amb el PSOE

undefined50412852 iglesias podemos191015141018

undefined50412852 iglesias podemos191015141018 / Fabian Simon - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que la sentència del procés serà l’«excusa perfecta» perquè el PSOE busqui un acord de Govern després del 10-N amb el PP. «L’assumpte de la sentència a Catalunya és una excusa formidable per al PSOE per posar-se d’acord amb el PP», ha subratllat a Saragossa.

Iglesias, que ha protagonitzat un acte a Saragossa acompanyat per Pablo Echenique, ha asseverat que «s’està orquestrant un pacte PSOE-PP» i que amb l’«excusa» catalana es posaran d’acord en no derogar «la reforma laboral, no publicar la llista d’amnistiats fiscals i fer polítiques de dretes».

Com ja va fer aquest dilluns, el líder morat s’ha mostrat «sorprès» per la proposta de Sánchez que els presos compleixin les penes íntegres, deixant de banda la possibilitat de l’indult. «Sembla que se li hagi oblidat que dos dirigents del seu partit amb prou feines van passar dos mesos a la presó i van ser indultats», ha insistit amb referència a l’exministre socialista José Barrionuevo i l’exsecretari d’Estat per a la Seguretat Rafael Vera.

Notícies relacionades

Moments després, en una entrevista a La Sexta, ha reconegut que la seva posició davant de la sentència del procés no hauria sigut la mateixa si Unides Podem hagués entrat al Govern amb el PSOE. «No seria igual. Hauríem exposat la nostra posició i hauríem mirat de convèncer el presidentd’una posició més garantista, però hauríem actuat amb lleialtat i responsabilitat d’Estat», ha sentenciat. 

A més, Iglesias ha lamentat que durant la campanya electoral només es vagi a parlar de «Catalunya i de la mòmia [de Franco].Sobre això últim, el candidat d’Unides Podem ha afirmat que el «trasllat en helicòpter de la mòmia està bé», però que la gent sap que «al Valle de los Caídos no estan les restes de Franco, les restes de Franco estan a l’aparell de l’Estat i a bona part dels aparells econòmics».