L'Executiu rebutja els indults

Interior investiga els promotors del bloqueig del Prat

El Govern central creu que poden ser «fets delictius molt greus» i estudia qui hi ha al darrere de Tsunami Democràtic

Marlaska defensa la proporcionalitat de les forces de seguretat a l'aeroport de Barcelona

20/09/2019 El ministro del Interior en funciones, Fernando Grande-Marlaska, comparece en rueda de prensa tras el primer Consejo de Ministros celebrado en Moncloa tras la confirmación de la repetición el electoral el próximo 10N, en Madrid (España), a 20 de septiembre de 2019.

20/09/2019 El ministro del Interior en funciones, Fernando Grande-Marlaska, comparece en rueda de prensa tras el primer Consejo de Ministros celebrado en Moncloa tras la confirmación de la repetición el electoral el próximo 10N, en Madrid (España), a 20 de septiembre de 2019. / Eduardo Parra - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern central investiga qui són els responsables de l’intent de bloqueig de l’aeroportdel Prat (Barcelona) aquest dilluns, una protesta en què van participar, segons càlculs del ministeri de l’Interior, unes10.000 persones. L’Executiu està estudiant quines persones hi ha rere les organitzacions que van convocar l’acte, principalment la de Tsunami Democràtic com a promotor de les protestes. [Seguiu les últimes notícies després de la sentència del procés en directe.]

«Per descomptat que hi ha investigacions, tenim uns serveis d’intel·ligència eficaços i acabarem sabent qui hi ha darrere d’aquests moviments del Tsunami Democràtic», ha afirmat el titular d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, aquest dimarts.  En múltiples intervencions en mitjans de comunicació ha explicat que s’està investigant «qui hi ha al darrere» de l’«intent de bloqueig» de l’aeroport, perquè són protestes que tenen l’aparença de «fets delictius molt greus».

Marlaska ha remarcat el dret de protesta legítim a accions com les que busquen deixar inoperativa una infraestructura crítica. «S’està investigant la comissió d’aquests fets que tenen l’aparença de fets delictius, però no es persegueixen idees», ha insistit. 

Notícies relacionades

El ministre ha lamentat que en els enfrontaments amb els agents un manifestant resultés ferit i hagi hagut de ser intervingut per danys al globus ocular. També ha aplaudit la «coordinació perfecta» entre les forces de seguretat i ha defensat que l’actuació ha sigut sempre «proporcional i necessària». Aquesta intervenció va fer fracassar l’intent de paralitzar l’aeroport, ha assenyalat. «Vam aconseguir que no el bloquegessin», ha afirmat.

Respecte a la condemna als líders del procés, Marlaska ha defensat que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, «va ser molt clar» al descartar l’indult en la seva resposta després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem. «Acatar la sentència és complir-la íntegrament, i en els plans no hi ha cap indult», ha assenyalat en una entrevista a TVE.